Icoana Maicii Domnului se întoarce astăzi la Adam, după pelerinajul tradiţional

Icoana Maicii Domnului se întoarce astăzi la Adam, după pelerinajul tradiţional
Foto: ADJ
Evaluaţi acest articol
(5 voturi)

Astăzi la prânz, după ce a binecuvântat cu prezenţa ei credincioşii din mai multe localităţi ale judeţului, inclusiv din municipiul Galaţi, Icoana făcătoare de minuni a Maicii Domnului se întoarce acasă, la Mănăstirea Adam.

Duminica trecută, Icoana a fost prilej de bucurie, de slujire arhierească și procesiune la Catedrala Arhiepiscopală ”Sfântul Ierarh Nicolae și Sfântul Apostol Andrei” din municipiul Galați. Înaltpreasfințitul Părinte Casian, Arhiepiscopul Dunării de Jos, a oficiat Sfânta Liturghie, iar credincioșii gălățeni s-au putut închina la Icoana făcătoare de minuni a Maicii Domnului de la Mănăstirea Adam, purtată în procesiune în această perioadă a postului, aflăm de la părintele Rareş Bucur.

La slujba arhierească au fost prezenţi numeroşi credincioşi din municipiul Galați, iar răspunsurile liturgice au fost oferite de corul acestui sfânt locaș. În cuvântul de învățătură, Înaltpreasfinția Sa a tâlcuit pericopa evanghelică din această duminică de la Sfântul Matei referitoare la vindecările miraculoase săvârșite de Mântuitorul Hristos pentru doi orbi și un mut. Ierarhul Dunării de Jos i-a îndemnat pe credincioşi să îi ajute pe cei bolnavi şi să se îndrepte către semenii lor care sunt în diferite nevoi, atât trupeşti, cât şi sufleteşti, după pilda Mântuitorului arătată în Evanghelia de astăzi.

Potrivit tradiţiei, procesiunea cu Icoana Maicii Domnului făcătoare de minuni de la Mănăstirea Adam s-a desfăşurat  în mai multe parohii și mănăstiri din municipiul și județul Galaţi. Punctul de plecare al procesiunii a fost Catedrala Arhiepiscopală, unde Înaltpreasfinţitul Părinte Casian a înălţat rugăciuni de mulţumire către Mântuitorul nostru Iisus Hristos şi către Preasfânta Sa Maică și a vorbit celor prezenți despre importanţa pelerinajului. De la Catedrala Arhiepiscopală, icoana a fost dusă în procesiune la alte trei biserici din municipiul Galați, iar către seară icoana a ajuns la Mănăstirea ”Adormirea Maicii Domnului” din localitatea Tudor Vladimirescu, unde a rămas peste noapte în biserica mănăstirii la priveghere şi rugăciuni pentru folosul sufletesc al oamenilor. Luni, 9 august, icoana a ajuns la Mănăstirea ”Nașterea Maicii Domnului” – Cudalbi, marți, 10 august, la Biserica ”Sf. M. Mc. Gheorghe” din Tecuci, iar de la ora 18,00, la Mănăstirea ”Sf. Treime” – Buciumeni, de unde, astăzi, se întoarce acasă.

Citit 1750 ori Ultima modificare Miercuri, 11 August 2021 12:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.