Gălățenii din Port, duși de nas cu promisiuni. Siguranța circulației, rezolvată doar pe hârtie

Gălățenii din Port, duși de nas cu promisiuni. Siguranța circulației, rezolvată doar pe hârtie
Indicatoarele din Port arată și acum tot viteza maximă de 60km/h
Evaluaţi acest articol
(17 voturi)

Promisiunile vin și pleacă, liniuțele rezistă! La mai bine de șase luni de când numeroși gălățeni care locuiesc la blocurile de pe strada Portului, pe segmentul cuprins între Palatul Navigației și Liceul de Marină, trăgeau un semnal de alarmă public privind traficul infernal și cursele de mașini care se derulau în zonă, noapte de noapte, autoritățile încă sunt la faza de promisiuni neonorate! Practic, nici măcar limita de viteză, cea mai proximă măsură, nu a fost implementată, iar limitatoarele de viteză au rămas la stadiul de vis frumos.

În luna martie a acestui an, o serie de sesizări venite din partea unor gălățeni care locuiesc pe strada Portului atrăgeau atenția asupra unui fenomen greu de combătut, a cărui rezolvare, măcar parțială, ar sta în pixul (și nu numai) autorităților cu abilități în domeniul siguranței rutiere. Oamenii susțineau că, noapte de noapte, șoferii pasionați de viteză, cu mașini puternice, își forjau motoarele pe segmentul de stradă care nu măsoară mai mult de un kilometru. Zgomot și mult pericol pentru pietoni, mașini și, nu în ultimul rând, pentru liniștea publică.
Demersurile făcute de proprietarii care bifau nopți albe, la fel ca și cele inițiate de "Viața liberă", care a prezentat situația cel puțin deranjantă, au fost onorate cu promisiuni din partea administratorului drumului, Primăria Municipiului Galați, care în aceeași lună martie susținea că va iniția în cadrul comisiei pentru siguranța circulației propunerea de reducere a limitei de viteză de la 60 la 50 km/h și că, până la finele acestui an, va proceda la montarea unor limitatoare de viteză, care să îi împiedice pe vitezomani să mai tureze motoarele la valori amețitoare și asurzitoare. Prima idee s-a concretizat, însă doar pe hârtie, fiind aprobată reducerea limitei de viteză. Nu și în practică, la aproape jumătate de an de la aceste promisiuni, situația deranjantă persistând, la fel ca şi indicatoarele vechi de pe stâlpi, care permit o viteză maximă de 60 km/h.
"Pentru că nu s-a schimbat nimic, în luna august am făcut o nouă adresă la Primărie, la care am primit un răspuns halucinant. Au reconfirmat că s-a aprobat reducerea limitei de viteză și că indicatoarele rutiere care stipulau vechea limită de 60km/h au fost demontate și că noua limită este 50 km/h. Dar chiar și după ce am primit răspunsul, emis pe data de 30 august 2021, indicatoarele erau tot acolo! De asemenea, am fost informat că în programul de lucrări pe anul 2021 sunt incluse realizarea a două treceri de pietoni supraînălțate pe strada Portului, marcate și semnalizate conform normelor legale în vigoare", ne-a spus Z.V., un gălățean care locuiește în zonă și care a încercat să rezolve problema pe calea comunicării cu autoritățile.
Dovada că la nivel de autoritate se confirmă a mia oară că nu știe stânga ce face dreapta o reprezintă faptul că joi, 2 septembrie 2021, indicatoarele care stabileau viteza maximă de 60 km/h, montate pe stâlpii de pe strada Portului, erau încă pe poziții, contrar celor afirmate în răspunsul oficial redactat de Primărie cu câteva zile mai devreme. Restul supozițiilor și promisiunilor sunt de prisos.

Citit 4010 ori Ultima modificare Duminică, 05 Septembrie 2021 20:07

6 comentarii

 • postat de Marius
  Sâmbătă, 04 Septembrie 2021 07:10
  5.13.137.***
  Politia rutiera ce face!? RAR-ul, ce face!? Ei ar trebui sa fie pe teren cu radarul si sa verifice modificarile facute la motoare. Prin oras nu au fost vazuti. In alte orase sunt organizate astfel de actiuni permanent, pentru a descuraja si pentru a-i identifica pe cei ce incalca normele, in Galati nu. Ar fi interesant de vazut ce au si ei de spus-nu au purtator de cuvant!?-interviuri...Ar trebui treziti din somn si scuturati, sa iasa la interval sa dea raportul deoarece problemele de pe str. Portului nu sunt noi, ele sunt cunoscute de ani de zile dar nu s-au aplicat masuri....Nu poti sa lasi gastile de golani si pe cele de bani gata sa faca legea cu motoarele lor supraturate si vitezele mari care ne pun in pericol pe noi si pe copiii nostri si nu poti permite ca motocicletele sa huruie nelimitat! Câte incalcari de la normele rutiere au fost depistate in aceasta zona, care este numarul acestora, care au fost incalcarile predominante sau daca in ultimii 2-3 ani poate ei nu au vazut nimic, pentru ca la ei totul este fara probleme....Ce concluzii s-au tras!? Sa se puna autoritatile la masa discutiilor si sa resistematizeze zona! In domeniul privat, acesti angajati de la stat nu ar fi tinuti nici macar 1 zi! Ursul trece, leafa merge...
  0
  6
  Raportează
 • postat de Dio
  Vineri, 03 Septembrie 2021 22:45
  89.39.81.***
  Este vreun om in orasul asta care sa aiba vreo viziune si putere in glas in asa fel incat tot ce se face sa fie si de durata , nu de mantuiala ? Noua ne trebuie o campanie initiata de cetateni , nu de politicul de la Bucuresti .. O campanie gen : " Angajam primar si prefect " in care juriu sa participe oameni care sa reprezinte fiecare patura sociala .. De la om al strazii pana la director de ce-o mai avea orasul asta drept creme de la creme , cu inima de roman , incoruptibil .. Sa aiba sange-n vene , nu prosti care sa cada la o fluturare de milioane de euro prin fata ochilor . Iar daca i se flutura banetul , macar sa-l foloseasca tot la dezvoltarea orasului , nu sa-l bage-n buzunar .
  0
  6
  Raportează
 • postat de Mircea popescu
  Vineri, 03 Septembrie 2021 12:54
  86.127.100.***
  Noi avem un plop de 30 m inaltime, uscat vizavi de parcul de la Turnul de Televiziune. De 3 ani de zile sau facut zeci de adrese la primarie, Gospodarire Urbana, am mers si in audienta. Nu sa rezolvat nimic. E plin de crengi cazute in zona, pe care tot noi locatarii le adunam ca nu vine nimeni de la Ecosal in zona sa faca ceva. De trei ani sau mai uscat 2 pomi mai mici. Cam asa functioneaza la noi administratia. Stiu doar sa ia taxe si impozite.
  1
  17
  Raportează
 • postat de Alexutz
  Vineri, 03 Septembrie 2021 12:22
  5.2.205.***
  Zona Port este la stadiul de promisiuni de vreo 3 primari incoace.........
  0
  12
  Raportează
 • postat de FF
  Vineri, 03 Septembrie 2021 09:53
  93.122.249.***
  Ii doare pe ei in cot de sesizarea d-stra.
  Daca locuia in zona o persoana influenta se rezolva imediat.
  Ma uitam este o straduta Crizantemelor, mica si in forma de S , face legatura inte str Ghe. Doja si Str Tecuci, au aparut recent doua limitatoare de viteza.
  M-am intrebat daca chiar era necesar avand in vedere ca nu prea se circula pe ea, dar probabil cineva influent are casa acolo.
  2
  36
  Raportează
 • postat de Tirpitz
  Vineri, 03 Septembrie 2021 09:45
  82.76.159.***
  Administratia locala puchenista nu are nici un fel de viziune, totul e in detrimentul galatenilor care suporta in continuare nepriceperea celor ce sunt raspunzatori pentru acest oras. Numai kitschuri in tot orasul, lucrari facute de mantuiala si alte promisiuni ramase in sertarele din primarie. In Gl, in orice si oriunde din acest oras, primeaza habarnismul si lipsa de responsabilitate.
  2
  33
  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.