Titularizare cu subiecte centralizate

Titularizare cu subiecte centralizate
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* În acest vor vor fi şi mai puţine locuri titularizabile decât anul trecut *

Candidaţii gălăţeni la titularizarea din acest an nu vor susţine examenul din vară în sistem descentralizat.

Conform metodologiei, subiectele vor fi realizate la nivel central şi trimise centrelor de examen din teritoriu. În funcţie de disciplina pentru care optează, ei vor da examenul scris fie la centrul organizat la Colegiul Naţional „Costache Negri”, fie la cel de la Grupul Şcolar Industrial de Marină.

După cum ne-a declarat inspectorul şcolar de managementul resurselor umane, Tatiana Saulea, lucrările candidaţilor vor fi evaluate la nivel judeţean, conform metodologiei şi a precizărilor ulterioare de la Ministerul Educaţiei.

Locurile scoase la concurs la examenul de titlularizare din 14 iulie vor fi afişate pe siteul www.titularizare.edu.ro vineri, 4 iunie.

„Faţă de anul trecut, numărul posturilor titularizabile va fi înă mai mic, dar nu vrem să-i descurajăm pe candidaţi”, ne-a spus inspectorul şcolar Tatiana Saulea.

Pe 21 şi pe 22 iulie are loc repartizarea în şedinţă publică, la nivel de centre. Pe 6 august se va organiza un al doilea examen, pentru suplinitorii calificaţi.

Calendar de angajări pentru profesori

Suplinitorii fără studii corespunzătoare postului, care speră ca, la sfârşitul verii, să mai găsească posturi libere în şcoli, chiar şi la buget, îşi pot depune, săptămâna viitoare, dosarul de înscriere la concursul de ocupare a acestor posturi.

Dosarele suplinitorilor necalificaţi se primesc la sediul Inspectoratului Şcolar Judeţean Galaţi, la inspectorii de managementul resurselor umane (camera 2), joi, 10 iunie, între orele 9,00 – 15,00, şi vineri, 11 iunie, între orele 8,30 - 11,30.

Testarea pentru candidaţii fără studii corespunzătoare postului sau cu studii medii este programată pe 5 august 2010.

Această testare se va organiza doar la disciplinele cu ore rămase vacante după repartizarea suplinitorilor calificaţi.

În acest an şcolar, în învăţământul gălăţean predau 11 cadre didactice cu studii medii, 39 de studenţi şi 58 de profesori cu o altă specializare decât a postului pe care sunt încadraţi.

Pentru anul şcolar viitor, previziunile inspectorilor pentru managementul resurselor umane sunt sumbre în ceea ce priveşte locurile disponibile pentru aşa-numiţii suplinitori necalificaţi.

Citit 893 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.