Profesorii se declară încă în grevă generală

Profesorii se declară încă în grevă generală
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Cadre didactice neimplicate în conducerea sindicatelor ne-au sunat ieri la redacţie să ne anunţe  că, deşi numărul celor hotărâţi să protesteze este din ce în ce mai mic, au hotărât să rămână pe baricadele greviste.

„Am vorbit cu colegi de la mai multe licee şi am constatat că peste 70 la sută dintre profesori sunt în grevă. Noi suntem hotărâţi să nu cedăm. Să nu ne lăsăm umiliţi în ultimul hal. Nu vom încheia mediile”, ne-a spus profesoara Corina Rotaru, de la Liceul „Racoviţă”.

Aceasta susţine că şi colegele ei care au fost obligate moral să se prezinte la bacalaureat, deşi ar fi vrut să facă grevă, abia aşteaptă să se termine proba şi să se alăture protestului.

Într-adevăr, cele mai multe cadre didactice participante la grevă sunt de la liceu.

„La CNVA,  Auto, Traian, Metalurgic şi Moţoc, peste 90 la sută dintre profesori fac grevă, la Pedagogic, Sportiv şi Marină -  peste 80 la sută, la CNMK, Energetic, Economic – în jur de 70 la sută sunt în grevă, la Cuza şi Sf. Maria fac grevă în jur de 20 la sută.

Cinci unităţi liceale desfăşoară orele normal: „Elena Doamna”, CFR, Asachi, Saligny şi Liceul de Artă”, ne-a declarat vicepreşedinta SIP, Maria Hanu. 

La şcolile generale, din ce în ce mai mulţi profesori intră la ore, iar la grădiniţe greva este inexistentă.

FEN anunţă continuarea grevei

În urma şedinţei la nivel naţional cu liderii de sindicat din toate judeţele, care a avut loc ieri la Bucureşti, FEN anunţă continuarea grevei:

„Prezenţa este slabă, dar profesorii care protestează sunt hotărâţi să rămână în grevă. Menţinem greva generală, până la momentul în care profesorii ne vor solicita s-o suspendăm”.

„Sperăm ca decizia de a  nu renunţa la protest să-i încurajeze şi pe alţi profesori să reintre în grevă”, ne-a declarat liderul SIP, Valeriu Diculescu.

Tot în cursul după-amiezii de ieri, cele patru federaţii din învăţământ urmau să se întâlnească pentru a stabili ce acţiuni comune vor derula în perioada imediat următoare.

Citit 1605 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.