Amenzi pentru mască și plimbări fără certificat

Amenzi pentru mască și plimbări fără certificat
Evaluaţi acest articol
(25 voturi)

În weekendul de dinaintea aplicării noilor măsuri privind restricțiile de circulație în municipiul Galați, unde incidența infectărilor a depășit 7,5 la mia de locuitori, autoritățile au intensificat controalele în spațiul public, dar și la domiciliile unde figurează persoane carantinate sau în izolare. Peste 120 de amenzi au fost aplicate, majoritatea pentru măsuri de protecție în spațiile publice. 

La câteva zile de la intrarea în vigoare a obligativității purtării măștii de protecție în spațiile publice, inclusiv cele deschise, mulți gălățeni au uitat de acest aspect și au ieșit pe stradă așa cum s-au obișnuit în ultimele luni. Omisiunea a fost taxată în cazul a 120 de persoane prinse fără masca de protecție în spații publice aglomerate, acestea primind amenzi de la polițiștii care au acționat în număr mare în perioada 14-17 octombrie, pe toată raza județului. Doar patru au fost cazurile în care forțele de ordine, formate și din jandarmi și polițiști locali, au dat amenzi celor care nu au respectat interdicția de a circula după ora 20,00, aplicabilă până săptămâna trecută doar în weekend, în condițiile în care nu s-au vaccinat și nici nu aveau certificate care să ateste că trecuseră recent prin boală. ”În intervalul menționat, au fost legitimate 1321 de persoane, au fost verificate 186 de societăți comerciale, 443 de domicilii/locații declarate pentru persoanele aflate în carantină, 105 locații de alimentație publică, respectiv, restaurante, baruri și terase și controlate 77 de mijloace de transport persoane atât din domeniul public, cât și din cel privat”, a completat cms. șef Gabriela Costin, purtătoarea de cuvânt a IPJ Galați.

În condițiile în care, începând cu ziua de 17 octombrie, ora 0,00, pe raza municipiului Galați se va aplica regula carantinei de noapte și în cursul săptămânii pentru cei nevaccinați, care nu au trecut prin boală sau nu au un motiv foarte bine întemeiat, menționat printr-o declarație pe propria răspundere, poliția își va intensifica controalele, fiind pe străzi și în alte locuri publice, în fiecare zi. Oamenii legii le recomandă gălățenilor să respecte măsurile sanitare, de protecție și de distanțare socială și să nu încalce interdicțiile dacă sunt într-una dintre situațiile de mai sus. 

Citit 7550 ori Ultima modificare Sâmbătă, 23 Octombrie 2021 19:36

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.