Elevii mărşăluiesc împotriva fumatului

Elevii mărşăluiesc împotriva fumatului
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Moda e schimbătoare. Acesta a fost argumentul forte al  elevilor de la Colegiul Energetic „Paul Dimo”, care au iniţiat un proiect şi o campanie antifumat intitulate „Împreună într-o lume fără vicii”.

Dacă până acum „Cool” însemna să fumezi, elevii de la „Energetic” au decis că, dimpotrivă, acum e „o chestie mult mai tare” să rezişti tentaţiei şi să nu te apuci de fumat.

Cum poţi să faci lucrul acesta? În primul rând fiind conştient de riscurile la care te expui atunci când adopţi acest viciu.

Ca urmare, proiectul educaţional a debutat cu împărţirea de pliante, broşuri, postere şi fluturaşi în rândul elevilor, dar şi părinţilor şi prietenilor de familie.

Pentru a nu se apuca de fumat tinerii au nevoie de alternative: au mers  într-o excursie de o zi la Vulcanii noroioşi şi la Tabăra de sculptură din jududeţul Buzău.

Elevii colegiului, însoţiţi de un mare număr de profesori, s-au bucurat de o zi în natură, au jucat diverse jocuri în aer liber şi au petrecut o zi departe de vicii.

Ultima etapă a campaniei a constat într-un marş la care au participat şi elevi de la alte patru licee vecine: Metalurgic, „Moţoc”, „Asachi” şi CFR. Au fost prezenţi aproximativ 100 de elevi.

„Nu există un mesaj antifumat mai puternic decât cel pe care ţi-l  transmite propriul copil”, au recunoscut locuitorii cartierului, cărora le-au luat interviuri elevii participanţi la miting.

Citit 552 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.