Directorul de la „Asachi” face legea în sindicat

Directorul de la „Asachi” face legea în sindicat
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Vicepreşedinta SIP, Mariana Hanu, a fost oprită să discute cu membrii de sindicat de  către directorul Grupului Şcolar „Asachi”, Adrian Diacănu (FOTO).

„Lidera din liceu adunase oamenii. Eu am vrut să discut cu ei să văd de ce nu fac grevă, dacă au probleme de vreun fel, dacă se fac presiuni asupra lor. Am cerut acceptul directorului care mi-a spus că nu-mi permite să vorbesc cu oamenii, pe motiv că nu am depus înainte cu 3 zile o înştiinţare la conducerea şcolii”.

„Sunt zeci de oameni care intră în şcoală şi vorbesc cu profesorii, fără ca măcar să le reprezinte drepturile. Iar eu trebuia să depun cerere ca să vorbesc cu membrii din sindicat. Este inadmisibil!”, ni s-a plâns profesoara de la „Racoviţă”, Mariana Hanu.   

„Nu ştiam că este vicepreşedinta SIP”

Am discutat şi cu directorul liceului, care şi-a motivat refuzul printr-o adevărată listă de argumente, unul mai interesant decât altul: 

„Mi se pare normal să-i fi cerut să-mi facă o înştiinţare scrisă, dacă voia să intre în cancelarie. Sunt în şcoală şi membri ai altor sindicate. Dacă voiau şi ei să participe?”

„Unitatea este şi centru de evaluare la bacalaureat. Nu are voie să intre aşa oricine. În plus, nici nu ştiam cine este doamna şi ce funcţie are în SIP”, ne-a declarat Adrian Diacănu.

Directorul nu a reuşit totuşi să ne răspundă conform cărei prevederi solicită intrarea în şcoală pe baza unei hârtii scrise, de când decide directorul când se întâlnesc membrii unui sindicat şi ce treabă ar avea celălalt sindicat să participe la şedinţa SIP. 

„Încălcare clară a legii”

Deşi directorul de la „Asachi” ne-a declarat că are convingerea că nu a greşit cu nimic prin oprirea vicepreşedintei Hanu să discute cu oamenii din SIP, liderul Valeriu Diculescu este de o cu totul altă părere:

„Este o încălcare clară a legii. Împiedecarea sub orice formă a executării prerogativelor sindicale constituie faptă penală care se pedepseşte cu amendă sau cu închisoare. Am adus fapta sa la cunoştinţa conducerii ISJ şi aştept să se ia o decizie”.

„Însă impresia mea este că îşi permite să procedeze aşa tocmai pentru că domnul Diacănu este susţinut politic. Nu este adevărat niciunul dintre motivele pe care le-a enumerat mai sus”.

„Eu am fost să discut cu el după incident şi mi-a spus că nu ar fi vrut să se întâmple la el în liceu ce s-a întâmplat la Racoviţă (adică să vină televiziunea şi presa), acolo unde doamna Hanu este lideră de sindicat. Deci nu se pune problema să nu fi ştiut cine era doamna Hanu”, ne-a declarat Diculescu.

Să-i mai hulim atunci pe profesori că nu fac grevă?

Citit 3239 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.