Zona IREG, ignorată de autorități

Zona IREG, ignorată de autorități
Evaluaţi acest articol
(12 voturi)

Dezinteresul și nepăsarea autorităţilor nu-i ocolesc nici pe locuitorii cartierului IREG. Deşi au făcut mai multe sesizări la Primărie, semnalând o serie de probleme în zona adiacentă bulevardului Siderurgiștilor nr. 31, oamenii spun că nu s-a luat nicio măsură și că nu pare să fi fost băgați în seamă de cineva.

În această zonă, din cauza numeroaselor garaje existente, găsirea unui loc de parcare este un adevărat chin. Ca în multe alte locuri din oraş, bateriile de garaje sunt folosite pentru depozitarea diverselor lucruri aruncate de prin casă, iar multe mașini sunt parcate în fața garajelor. Astfel, ceilalți șoferi sunt obligaţi să parcheze deseori pe trotuar. Din cauza acestui lucru, şi pietonii sunt constrânşi să meargă pe stradă, unde trebuie să se ferească permanent de mașinile care trec pe lângă ei. Numărul mare de mașini parcate şi străduțele înguste sunt o adevărată provocare şi pentru conducătorii auto, care se chinuie să nu lovească alte mașini, în timp ce încearcă şi să îi evite pe pietoni.

Mizerie și beznă

Angajaţii de la Ecosal se pare că înrăutățesc situația și mai mult fac mizerie, în loc să aibă grijă de curățenia cartierului. Locuitorii ni s-au plâns de mizeria de nedescris cauzată de containerele de gunoi amplasate în fața blocurilor din jur, dar şi de faptul că muncitorii care ridică resturile menajere de la ghene lasă în urma lor extrem de multe gunoaie și nu se sinchisesc deloc să cureţe zona de deșeurile adunate acolo.
În plus, cetățenilor le este frică să meargă noaptea pe stradă în zona respectivă, deoarece iluminatul stradal nu funcționează, lăsând toate aleile într-o beznă totală, după lăsarea întunericului.
Deși n-au fost băgați în seamă până acum, locuitorii din zonă susţin că nu vor înceta să lupte pentru cartierul în care locuiesc și că vor continua să  trimită sesizări autorităţilor până când cineva se va hotărî să rezolve problemele de care oamenii se lovesc la tot pasul şi care parcă se înmulţesc pe zi ce trece.

Citit 1774 ori Ultima modificare Marți, 02 Noiembrie 2021 23:40

2 comentarii

 • postat de gunoierii
  Miercuri, 03 Noiembrie 2021 15:02
  78.96.59.***
  Daca se ard sigurantele in postul de transformare, electricierii de la Electrica nu pot intra sa remedieze problemele din cauza containerelor din usa. Ce sa mai vorbim daca se defecteaza vreun cablu. Cum sa sapi si sa rezolvi avaria cand locul e plin de containere si gunoaie. Cei de la ecosal sunt foarte ,,inteligenti,, cand vine vorba sa aleaga locurile de amplasare a containerelor. Ce mai vorbim de curatenia din cartier care o fac doar de Paste si Craciun, si nici atunci nu o fac cum trebuie.
  0
  12
  Raportează
 • postat de Un patit
  Miercuri, 03 Noiembrie 2021 10:05
  5.13.142.***
  Singura preocupare a primarului ramane cosmetizarea centrului, in rest, Dumnezeu cu mila.
  Demolati hidoasele constructii, numite garaje si faceti parcari , pentru ca acolo parcheaza si comerceantii cu pravalii in strada si este sufocant, demolati garajele si creati spatii de parcare, spatiu e suficient, dar e blocat de cazemate.
  1
  10
  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.