Tablete școlare, asfaltări și iluminat public, pe lista de priorități

Tablete școlare, asfaltări și iluminat public, pe lista de priorități
Evaluaţi acest articol
(6 voturi)

Începerea unui nou an școlar în pandemie a determinat o serie de comune gălățene, conform datelor afișate în Sistemul Electronic de Achiziții Publice (SEAP/SICAP), să se orienteze spre cumpărarea dispozitivelor electronice atât de necesare copiilor pentru învățământul online.

Cea mai "voluminoasă" achiziție în acest sens a fost realizată la Pechea. Cele două loturi de echipamente și dispozitive didactice (tablete cu acces la internet) au revenit, în urma procedurii publice derulate, companiei Orange România SA și firmei clujene Union Co SRL, valoarea totală a contractului ajungând la circa 824.000 de lei.

La Tulucești, aceeași intenție de achiziționare de tablete pentru școli s-a materializat printr-un contract de livrare ce se ridică la 578.000 de lei, aflat în sarcina firmei Elsaco Solutions SRL din Botoșani.

În fine, la Scânteiești, dotarea unităților de învățământ a presupus achiziționarea de tablete, laptopuri și sisteme all-in-one în valoare de 256.000 de lei. Un lot a revenit firmei Elsaco, iar celălalt va fi livrat de Altex România SRL, în cooperare cu subcontractantul IT Click & Service SRL.

Alte preocupări "de toamnă" în comunele gălățene sunt legate de infrastructura comunală. La Tudor Vladimirescu, asfaltarea a patru străzi din comună a fost atribuită firmei gălățene Assfalti Roads ACM SRL, în asociere cu subcontractantul local Toader G&V SRL. Valoarea lucrărilor este estimată la 2,96 milioane de lei.

Două proceduri de achiziție publică au fost atribuite în ultima perioadă la Schela. Este vorba, mai întâi, despre delegarea de gestiune prin concesionarea serviciului de iluminat public către operatorul economic specializat Pramtudan SRL din Galați, contra a 192.000 de lei. În al doilea rând, modernizarea și reabilitarea acestui sistem de iluminat public sunt, în prezent, în sarcina firmei El-Syc Serv SRL din Comănești, alături de terțul Urbio-LED SRL, valoarea contractului atribuit fiind de circa 555.000 de lei.

La Piscu, a avut loc, tot prin procedură de achiziție publică, delegarea serviciului public de salubrizare către firma vrânceană Gemina Servexim SRL, la valoarea de 1,33 milioane de lei, în timp ce la Fârțănești, colectarea deșeurilor menajere din comună a revenit companiei specializate Leonmar SRL, pentru 110.000 de lei.

În cele din urmă, în micul oraș Berești, campania de asfaltare a străzii Viilor a revenit cunoscutei firme gălățene Citadina '98 SA, iar valoarea contractului se ridică la 1,27 milioane de lei.

Per total, procedurile de achiziții publice analizate, conform informațiilor publice din SEAP, totalizează peste opt milioane de lei.

Citit 1741 ori Ultima modificare Vineri, 05 Noiembrie 2021 00:03

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.