Gâlceava fructelor cu legumele

Gâlceava fructelor cu legumele
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* Satu Mare ne livrează căpşuni ieftine * Stuguri chilieni * Una-i piersica şi alta e nectarina, la preţ cel puţin * Cine n-are gutui, să-şi ia pere * Castraveţii costă doar un leu, în timp ce morcovul a urcat la 3 lei kilogranul *

Căpşunile româneşti nord-vestice s-au mai ieftinit în ultima săptămână, ajungând să se dea cam la 5 lei kilogramul.

Judecând după preţ, parcă nici n-ar fi transportate tocmai de la Satu Mare (cum scrie pe etichetă) şi n-ar fi crescut pe pământ, de unde cineva trebuie să-şi aplece spatele ca să le culeagă, ci direct pe tarabă din hala de zarzavaturi a Pieţei Centrale.

Deh, să ne gândim că suntem noi, cumpărărtorii, mai norocoşi decât în anii trecuţi şi gata!

Mai scumpe oricum faţă de merele care se dau cu 1,8, dar şi cu 2,7 lei kilogramul, căpşunile sunt totuşi mai ieftine decât fructele exotice cum ar fi bananele (5,5 lei kilogramul) sau kiwi (6,5 lei kilogramul).

Evident, există şi fructe ieftine, chit că sunt aduse de peste mări şi ţări. Printre ele, portocalele de 3,2 lei kilogramul şi grapefruitul de doar 2,7 lei.

Tot ieri am găsit şi cireşe care nu costau mai mult de 5 lei, de unde tragem concluzia că s-au dus definitiv vremurile de tristă faimă când trebuia să scoateţi din buzunar şi de cinci ori mai mult pentru un kilogram.

Îndrăgostiţii de gustul fructelor se vor bucura cu siguranţă şi de apariţia caiselor de 6 lei, dar şi de cea a piersicilor de 5 lei kilogramul.

Aici echivalentul exotic nu mai este atât de ieftin, un kilogram de nectarine ajung să coste 12 lei.

Cine să mai înţeleagă vişinele? Pe o tarabă nu costă mai mult de 4 lei, iar pe o alta preţul sare la 10 lei. O fi vorba despre diferenţe de prospeţime, mărime a fructei dar parcă prăpastia e cam mare...

Perele care au călătorit mult, aşezate comod în lăzi până să ajungă la dumneavoastră, costă 6 lei. Dacă nu le mâncaţi, le puteţi folosi în loc de gutui, ca să decoraţi bucătăria.

Şi legumele s-au mai ieftinit, pe alocuri. Astfel kilogramul de castraveţi a ajuns să nu coste mai mult de un leu, în timp ce ardeiul gras nu mai face 8 sau 9 lei, ci doar 6,5.

Vinetele se dau şi ele cu 4,5 lei kilogramul, varza nouă cu 1,5 lei, iar dovleceii cu 2 sau 2,5 lei. Conopida costă între 2,5 şi 4 lei, iar usturoi nou şi gustos puteţi cumpăra cu 2 lei legătura.

Cartofii cei cu preţuri multe vă vor scoate din buzunar între 1 leu şi 2,5 lei pentru un kilogram. Singur, morcovul n-a stat pe gânduri şi s-a scumpit un pic: nu mai costă 2 sau 2,5 lei kilogramul, ci 3 lei.

Citit 831 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.