Focar de infecție în Mazepa

Focar de infecție în Mazepa
Evaluaţi acest articol
(13 voturi)

Semnalele primite de la gălăţeni susţin că angajaţii societăţii locale de salubrizare Ecosal nu prea își fac treaba peste tot și, în loc să strângă gunoaiele, lasă în urma lor o mizerie de nedescris, lucru care îi face pe cetățeni să fie nemulțumiți și nervoși. În Mazepa, de exemplu, cartier din centrul orașului, oamenii ne-au spus că apar periodic focare de infecție, după ce oamenii salubrităţii însărcinați cu strângerea gunoiului ocolesc unele puncte de colectare, iar tomberoanele ajung să dea pe-afară. Cetățenii care ne-au contactat susțin că timp de trei zile nu a venit nimeni să ridice gunoiul și că oricum, în ultima vreme, se golesc doar pubelele, iar sacii sau alte gunoaie aflate alături rămân neridicate şi creează un miros îngrozitor.

Citit 3191 ori Ultima modificare Miercuri, 17 Noiembrie 2021 06:02

2 comentarii

 • postat de Cardinalul Richeliu
  Sâmbătă, 20 Noiembrie 2021 20:16
  86.125.62.***
  Cel mai cretin sistem. Murdar, se blocheaza usor, etc
  1
  0
  Raportează
 • postat de Galatean
  Marți, 16 Noiembrie 2021 16:58
  78.96.83.***
  Degeaba va plangeti!

  Eu locuiesc la 150 de metri si imi duc deseurile menajere la containerele aratate in imagine.

  Daca Primaria a pus in acest loc containere pentru selectare a deseurilor, nu ramane decat toti locatarii blocurilor din zona, sa respecte aceasta regula.

  Deci in acest loc in discutie exista posibilitatea sa ne purtam civilizat, selectand deseurile asa cum scrie pe fiecare container: sticla, plastic, hartie, gunoi menajer, fiecare in containerul special amenajat.

  De ce nu se respecta aceste reguli de bun simt?!!

  Oare este cazul sa punem camere de luat vederi sa se vada nesimtirea unor locatari ( scuze ca trebuie s-o spun) din zona, apoi sanctionati zdravan, ca, asa este invatat romanul, sa stai cu bata la spatele lui intrucat constiinta-i lipseste?

  Am vazut cu ochii mei cum unii vecini, locatari ai BR-urilor de vis-a-vis, vin in graba aruncand punga cu deseuri alandala in contaienerele descoperite, nefolosind containerele frumos amenajate pentru selectie, fiindu-le greu sa ridice trapa fiecarui container montate in acest scop.

  Scrie in articol ca Mazepa este in centrul orasului, cu oameni civilizati, ca asa se vorbeste dintotdeauna despre acest cartier, atunci ce exemplu sa se dea pentru alte zone ale orasului unde, sunt convins, constiinta omului simplu este mai acerba, respectand niste reguli atat de simple de bun simt?!

  Si, aici, concurenti la dezordinea de langa containerele respective, sunt in mare parte locuitorii de la strazile alaturate, Caragiale, Democratiei, Smardan care isi aduc gunoaiele in saci,pe gratis, si-i arunca in halul din imagine, pentru ca, sigur, de la blocurile din zona, nu se aduc deseuri in saci.

  Iar, dand vina pe cei de la Ecosal, mi se pare putin nedrept; am vazut deseori ca dupa ce au ridicat deseurile, adunand tot, locul a ramas curat, vina ne aprtine noua, oamenilor, care nu avem in vedere ca trebuie odata si odata sa ne civilizam, poate incepand cu felul cum respectam ceea ce primaria a pus la dispozitie cu cheltuieli destul de consistente, acele containere pentru selectia deseurilor!

  Si nu ar strica sa luam atitudine impotriva acestor comportamente lipsite de civilizatie a vecinilor, cetatenilor care nu respecata niste reguli simple, adica impotriva marlanilor veniti de marlanoaia la oras, chiar in centru, mare parte, nu asa, vai! uite mata-i moarta la altu in curte, nu la noi.

  Sictir!
  1
  26
  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.