Preoți și credincioși din Tecuci, donatori de sânge
Foto: Arhiepiscopia "Dunării de Jos"

Preoți și credincioși din Tecuci, donatori de sânge
Evaluaţi acest articol
(3 voturi)

O nouă campanie de donare de sânge s-a desfășurat miercuri, 24 noiembrie, la Centrul Regional de Transfuzie Sanguină din Galaţi, prin implicarea preoţilor, tinerilor şi credincioşilor din cadrul protopopiatului Tecuci.

Cu binecuvântarea Înalt Prea Sfinţitului Părinte Casian, Arhiepiscopul Dunării de Jos, la această acţiune de solidaritate umană şi filantropie creştină au participat 75 de voluntari din Protopopiatul Tecuci, care au dorit să vină în sprijinul persoanelor aflate pe patul spitalelor şi care au nevoie urgentă de sânge în această perioadă dificilă prin care trecem.

Donatorii, între care şi mulţi tineri din cadrul Ligii Tineretului Creştin Ortodox, filiala Tecuci, au fost mobilizaţi de părintele Gheorghe Joghiu, protoiereu de Tecuci. De altfel, încă din anul 2013, preoții și credincioșii din acest protopopiat s-au implicat activ în derularea acestei campanii umanitare, răspunzând cu disponibilitate în fiecare an la nevoia acută de sânge pentru cei aflaţi în suferinţă.

Marea sărbătoare dedicată Sfântului Apostol Andrei, Cel Întâi Chemat la apostolat şi ocrotitor al creştinilor de la Dunărea de Jos, a fost un imbold în plus spre urmarea căii creștine de ajutorare a aproapelui prin noile activități pastoral-misionare și social-filantropice.

Citit 958 ori Ultima modificare Miercuri, 01 Decembrie 2021 04:03

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.