Studenţi plecaţi cu pluta

Studenţi plecaţi cu pluta
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Studenţii iar sunt duşi cu pluta ca să dea cu băţul în baltă. De data aceasta este vorba despre sensurile cât se poate de proprii ale expresiilor, pentru că studenţii gălăţeni participă, sâmbătă, la „Operaţiunea Monstrul”.

Este vorba despre cea de-a cincea ediţie a unui concurs de pescuit, care are drept scop principal conştientizarea pescarilor asupra importanţei ecologizării zonelor în care se desfăşoară pescuitul sportiv.

Astfel, concursul, care se va desfăşura pe cea mai bună baltă de crap din judeţul Galaţi, cea din satul Cotoroaia, comuna Cerţeşti, va avea reguli ecologice (toţi peştii capturaţi vor fi eliberaţi) şi, în plus, toţi participanţii au obligaţia să lase locul de pescuit mai curat decât l-au găsit.

„Din păcate, în prezent, pescarii sportivi, mai ales cei tineri, nu sunt obişnuiţi cu ideea de ecologizare a locurilor de pescuit. Astfel lacurile, bălţile, râurile sunt poluate de resturile menajere pe care pescarii «uită» să le strângă. Această situaţie, dacă se va perpetua, va duce în cele din urmă la degradarea sau distrugerea fondului piscicol de care dispune în prezent ţara noastră”.

„Am ţinut cont în momentul iniţierii acestei acţiuni de faptul că până în prezent nu au existat campanii de conştientizare a pericolului pe care îl poate reprezenta neglijenţa sau rea-voinţa acestora”, se arată în „manifestul” organizatorilor, Casa de Cultură a Studenţilor Galaţi şi Liga Studenţilor din cadrul Universităţii „Dunărea de Jos”.

Citit 808 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.