Cel mai bine plătit manager şcolar este din mediul rural

Cel mai bine plătit manager şcolar este din mediul rural
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Inspectoratul Şcolar Judeţean Galaţi a publicat, ieri, pe www.isj.gl.edu.ro, veniturile nete realizate de directorii de şcoli în luna mai.

10 dintre cei aproape 240 de manageri şcolari gălăţeni au un salariu net de peste 3.500 de lei, maximul atingându-l directorul unei şcoli gimnaziale din mediul rural, care încasează „în mână” 4.000 de lei.

Şi al doilea clasat în topul acestor venituri este tot un director de şcoală gimnazială din mediul rural.

Majoritatea managerilor câştigă, în medie, 2.000 de lei, dar sunt şi salarii, tot în mediul rural, de numai 1.200 de lei. Venitul acestora din urmă este de 3,5 ori mai mic decât al celui care ia pe statul de plată cel mai mare salariu de manager gălăţean.

La directori, salarizarea se face prin salariul de baza al funcţiei didactice, al gradului didactic şi vechimii în învăţământ, la care se adaugă o indemnizaţie calculată la salariul de bază.

Această indemnizaţie este de 25-35 la sută pentru directorul de şcoală sau de liceu şi de 15-25 la sută pentru educatoarele, învăţătorii sau institutorii care îndeplinesc funcţia de director.

În funcţie de alte diverse sporuri (gradaţie de merit, spor de 10-25 la sută pentru conducătorii de practică pedagogică) sau activităţi (ore suplimentare, remunerate), diferă şi veniturile nete ale directorilor de şcoală.

Directorii şcolilor din Dolj şi Harghita, două dintre cele trei judeţe-pilot unde s-au făcut publice veniturile, sunt salariaţi în funcţie de calificatul primit la evaluare realizată conform unei Metodologii de normare şi salarizare pentru judeţele-pilot.

Conform www.isjhr.eduhr.ro, în Harghita, doar trei dintre cei aproximativ 150 de directori au salarii care depăşesc 3.500 de lei (dintre care unul cu 4.000 de lei).

În Dolj, din cei aproximativ 200 de manageri, doar doi rămân în buzunar cu peste 3.500 de lei, ambii fiind, conform www.isj.dj.edu.ro, directori de licee sau de grupuri şcolare.

Citit 1979 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.