Amendă de 50.000 de lei la o balastieră din Umbrărești

Amendă de 50.000 de lei la o balastieră din Umbrărești
Evaluaţi acest articol
(4 voturi)

O echipă de comisari din cadrul Gărzii Naționale de Mediu - Comisariatul Județean Galați a efectuat, la începutul lunii decembrie, o verificare privind respectarea legislației de protecția mediului a activității de exploatare agregate minerale la o stație de sortare/spălare, desfășurată de un operator economic pe teritoriul administrativ al comunei Umbrărești, pe malul stâng al Siretului. Controlul nu a dat rezultate prea bune pentru firma în cauză.

"Au fost identificate aspecte neconforme, vizând: urme de exploatare ilegală de agregate minerale cu constituirea unui pat de înaintare către firul apei, inexistența bazinului de colectare a apelor uzate rezultate de la stația de sortare/spălare, desfășurarea ilegală a activității de fabricare a prefabricatelor, existența pe amplasament de agregate minerale fără a deține documente justificative, spații de depozitare selectivă a deșeurilor neamenajate și neținerea evidenței gestiunii deșeurilor provenite din activitatea desfășurată", informează instituția gălățeană.

În consecință, comisarii de mediu au aplicat o amendă de 50.000 lei și un avertisment. De asemenea, a fost notificată Agenția pentru Protecția Mediului Galați, în vederea notificării prealabile pentru suspendarea activității operatorului economic până la intrarea în legalitate.

Citit 1979 ori Ultima modificare Joi, 16 Decembrie 2021 08:42

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.