Darurile Sf. Vasile cel Mare, în prima zi a Anului Nou
Foto: Arhiepiscopia "Dunării de Jos"

Darurile Sf. Vasile cel Mare, în prima zi a Anului Nou
Evaluaţi acest articol
(2 voturi)

În prima zi a anului 2022, la praznicul Tăierii-împrejur cea după trup a Domnului şi la pomenirea Sfântului Ierarh Vasile cel Mare, Înalt Prea Sfinţitul Părinte Casian, Arhiepiscopul Dunării de Jos, a oficiat Sfânta Liturghie în Catedrala Arhiepiscopală din Galați, împreună cu un sobor de preoți și diaconi, în prezența credincioșilor din municipiu. Cu acest prilej, din patrimoniul sacru al Reședinței Arhiepiscopale a Dunării de Jos, a fost adusă spre închinare racla ce adăpostește o părticică din sfintele moaște ale marelui Vasile, Arhiepiscopul Cezareei Capadociei.

"După Sfânta Liturghie de la Catedrala Arhiepiscopală, Părintele Arhiepiscop a mers la Aşezământul Social-Filantropic <Sfântul Vasile cel Mare>, pentru a-i binecuvânta şi a le oferi daruri copiilor şi tinerilor aflaţi în grija acestei instituţii de ocrotire socială a bisericii. În capela din cadrul aşezământului, ocrotită de Sfântul Vasile cel Mare şi Sfânta Cuvioasă Parascheva, ierarhul Dunării de Jos, în prezenţa angajaţilor şi a monahiilor de la mănăstirea care se află în incinta aşezământului, a săvârşit o slujbă de mulţumire şi a rostit un cuvânt de învăţătură în care a evidenţiat importanţa rugăciunii, a educării tinerilor şi a filantropiei creştine. Înaltpreasfinţia Sa a arătat că toate cele trei lucrări misionare, rugăciunea, educaţia şi filantropia se desfăşoară cu sârguinţă şi cu mare implicare în această casă a bisericii, constituită ca o familie pentru copiii fără familie sau cu posibilități materiale reduse", se precizează într-un comunicat de presă al Arhiepiscopiei Dunării de Jos.

Așa cum se cuvine în zi de mare sărbătoare, în holul mare al instituţiei sociale, copiii şi tinerii i-au sorcovit pe cei prezenţi şi le-au oferit un scurt moment artistic, pentru care au fost răsplătiţi cu daruri, constând în dulciuri, iconiţe, cărţi de rugăciune şi alte daruri de suflet.

Citit 1232 ori Ultima modificare Luni, 03 Ianuarie 2022 14:25

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.