Gesturi mari pentru copiii mici

Gesturi mari pentru copiii mici
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* Firmele Arcelor Mittal şi Vega, dar şi rectorul Viorel Mânzu au cotizat pentru refacerea unei case din comuna Şendreni * Rezultatul: trei copii încep şcoala … în casă nouă

Toamna anului trecut a venit pentru fraţii Valentin, Cătălin şi Georgiana cu frig, umezeală şi întuneric. Cei trei copii, de 13, 11 şi, respectiv, nouă ani, din comuna Şendreni, locuiau pe atunci într-o casă dărăpănată, căci unicul adult care avea grijă de ei, bunica, Constantina Marin, în vârstă de 74 de ani, de ani, nu reuşea, din pensia ei  de 350 de lei, să plătească reparaţiile imobilului, prin acoperişul căruia ploaia trecea nestingherită.

Impresionat de situaţia grea a acestei familii, dar şi de rezultatele foarte bune la învăţătură ale copiilor, primarul Paul Cristea s-a gândit la o variantă de a-i ajuta: „Guvernul nu ne-a mai permis să facem achiziţii sau investiţii, aşa că nu puteam aloca fonduri de la bugetul local.

Aşa că m-am apucat de întocmit scrisori către patronii marilor firme din Galaţi, cerându-le ajutorul cu ce pot: materiale de construcţii, bani, mână de lucru, orice. Iar reacţiile nu au întârziat să apară”.

Nu au întârziat foarte mult, mai ales după ce apelul primarului s-a făcut auzit în paginile cotidianului nostru, "Viaţa liberă". După acest apel, primarul din Şendreni a primit o scrisoare din partea directorului general al Arcelor Mittal Galaţi, Therry le Gall, care îl înştiinţa că este dispus să acorde furnizorilor de materiale aleşi de primărie 7.000 de euro.

La aceşti bani s-au adăugat şi 9.849 de lei, valoarea materialelor de construcţie puse la dispoziţie de Vega  93. „Şi domnul rector Mânzu a donat o sumă, în acelaşi scop: să le refacem casa copiilor”, mai spune primarul, încântat de reacţie. 

Acum, casa refăcută nu mai seamănă deloc cu aceea de anul trecut; toate sunt noi, pereţii, tâmplăria, acoperişul. „Cât s-a lucrat la clădire, copiii şi bunica sau locuit într-un modul pe care l-am pus în curte, închiriat tot de la Vega. Acum nu a mai rămas decât să facem gardul şi să montăm parchetul în casă.

Mă bucur pentru că oamenii de bine din oraşul Galaţi au privit către semenii lor în nevoi şi i-au ajutat”, ne-a spus primarul Şendreniului, dorind să le mulţumească tuturor celor care au ajutat la rezolvarea acestui caz.

Citit 1055 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.