Aproape două mii de tone de zgură, „pe persoană fizică”

Aproape două mii de tone de zgură, „pe persoană fizică”
Evaluaţi acest articol
(10 voturi)

Comisarii gălățeni ai Gărzii de Mediu au descoperit, în urma unui control declanșat de o petiție primită la sediul comisariatului județean, o platformă amplasată în extravilanul municipiului Galați pe care erau depozitate aproape două mii de tone de zgură fără actele legale necesare.

„S-a identificat un teren în suprafață de cca. 0,5 ha deținut de o persoană fizică, pe care era depozitată zgură în cantitate de cca. 1.800 de tone (deșeu rezultat din procesare), achiziționată de la un operator economic autorizat, ceea ce contravine prevederilor OUG nr. 92/2021 privind regimul deșeurilor, art.20, alin.3. Conform declarației proprietarului terenului, zgura a fost nivelată pe întreaga suprafață a terenului în vederea amenajării unei platforme fără a deține act de reglementare emis de autoritatea competentă pentru protecția mediului Galați”, informează Garda de  Mediu Galați.

Comisarii au interzis atât depozitarea deșeurilor de orice tip pe terenul menționat, cât și continuarea lucrărilor începute. În plus, pentru neconformitățile constatate, au aplicat o sancțiune contravențională de 15.000 de lei.

Citit 3012 ori Ultima modificare Joi, 03 Februarie 2022 14:50

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.