Acord academic între Galaţi şi Gabrovo

Acord academic între Galaţi şi Gabrovo
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Universitatea „Dunărea de Jos” îşi lărgeşte aria de colaborări în Sud-Estul Europei. După reînfiinţarea extensiunii de la Cahul, conducerea instituţiei a semnat ieri un contract de colaborare cu Universitatea Tehnică din Gabrovo, Bulgaria.

Este vorba despre un parteneriat în domeniul ingineriei, care se va materializa în special prin proiecte comune de cercetare.

Ieri a fost stabilit cadrul de colaborare pe plan didactic şi ştiinţific dintre cele două universităţi, la semnarea parteneriatului fiind prezenţi cei doi rectori, prof. dr. Viorel Mînzu şi prof. dr. Deshka Markova. „Cele două universităţi au mai colaborat până acum în cadrul unor schimburi de profesori prin programul Erasmus.

Acum, însă, vom dezvolta această colaborare în special la nivelul proiectelor de cercetare.

Împreună cu alte universităţi din Grecia şi Turcia, cea din urmă în calitate de ţară candidată la aderarea la Uniunea Europeană, vom încerca să câştigăm proiecte de cercetare destinate zonei de Sud-Est a Europei.

Împreună avem mai multe şanse să facem aceste proiecte”, ne-a declarat rectorul Universităţii Tehnice din Gabrovo, doamna prof. dr. Deshka Markova.

Citit 592 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.