Preoți și credincioși, împreună în ajutorul ucrainenilor

Preoți și credincioși, împreună în ajutorul ucrainenilor
Evaluaţi acest articol
(5 voturi)

Arhiepiscopia Dunării de Jos, prin preoţii şi credincioşii inimoşi din această eparhie, a demarat o serie de acțiuni pentru a veni în sprijinul refugiaților din Ucraina, nevoiți să fugă din calea războiului.

De exemplu, săptămâna trecută, Centrul eparhial al Arhiepiscopiei Dunării de Jos a virat suma de 50.000 de lei pentru Episcopia Basarabiei de Sud (35.000 lei) şi pentru Episcopia Tulcii (15.000 lei), iar vineri, 4 martie, preoţi de la Centrul eparhial şi din cadrul protopopiatelor Galaţi şi Brăila s-au mobilizat pentru a trimite către Episcopia Tulcii 380 de pături, 400 de geci, produse de igienă personală, alimente de primă necesitate şi apă îmbuteliată, pentru a fi oferite refugiaţilor din Ucraina care trec în ţara noastră pe la Vama Isaccea.

La această acţiune s-a alăturat şi Parohia Viile din judeţul Galaţi, cu diverse produse colectate în parohie pentru refugiaţi.

După ce ajutoarele au fost pregătite special la sediul celor două protoierii, acestea au fost încărcate în două autoutilitare şi transportate peste Dunăre în Parohia ”Sf. Gheorghe” – Isaccea 1, judeţul Tulcea, pentru a fi distribuite potrivit nevoilor refugiaţilor care ajung în aceste zile aici, dar şi pentru a fi transportate peste graniţă la cetăţenii ucraineni care sunt acolo.

Peste 1,5 milioane de oameni au fugit din Ucraina, cea mai rapidă creştere a unei crize a refugiaţilor în Europa de după Al Doilea Război Mondial. Detalii

Produsele au fost preluate de responsabilii desemnaţi de autorităţile locale din Isaccea şi puse pe categorii în Sala sporturilor din această localitate tulceană.

Valoarea produselor oferite prin această acţiune umanitară a fost de 57.000 lei.

De asemenea, Arhiepiscopia Dunării de Jos a pus la dispoziția refugiaților mai multe spații de cazare, au fost oferite și mese calde și îmbrăcăminte persoanelor aflate în Centrul Regional de Cazare şi Proceduri pentru solicitanţii de azil.

Nu în ultimul rând, studenții și cadrele didactice din cadrul Departamentului de Teologie al Universității ”Dunărea de Jos”, precum și voluntarii ASCOR au venit în sprijinul refugiaților aflați în Campusul studențesc ”Al. I. Cuza” din Galaţi.

Înalt Prea Sfinţitul Părinte Arhiepiscop Casian le mulţumeşte slujitorilor şi credincioşilor pentru suportul real pe care îl oferă refugiaţilor în această perioadă dificilă, dar şi pentru modelul de dărnicie în momente de încercare.

În zilele următoare, acţiunile de ajutorare a refugiaţilor ucraineni vor continua prin implicarea preoţilor şi a voluntarilor parohiali.

Creștere masivă a numărului refugiaților din Ucraina în ultimele 48 de ore. Detalii

Citit 1437 ori Ultima modificare Luni, 07 Martie 2022 08:58

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.