Bacalaureat nou, probleme noi

Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Noua structură a examenului de bacalaureat a creat într-un liceu gălăţean o situaţie neobişnuită. O comisie de la nivelul Inspectoratului Şcolar Judeţean Galaţi a fost nevoită să verifice săptămâna aceasta o sesizare a unui profesor de engleză de la Liceul Teoretic „Dunărea”.

Membru în comisia de evaluare a competenţelor lingvistice de engleză, cadrul didactic semnala că nu a reuşit să se pună de acord cu celălalt profesor de engleză asupra calificativului acordat în cazul a cinci candidaţi.

Prestaţia elevului era apreciată de un profesor la un anumit nivel, pe când colegul său de cancelarie i-ar fi acordat un calificativ mai slab sau, dimpotrivă, mai bun. De la Inspectoratul Şcolar Judeţean Galaţi am aflat că, până la urmă, cadrele didactice s-au înţeles care e nivelul real al elevilor şi au trecut calificativele în cataloagele bacalaureatului.

La probele de competenţe din timpul anului şcolar, elevii sunt evaluaţi de profesorul de la clasă şi de un alt cadru didactic de specialitate din şcoală. Metodologia noului tip de examen nu prevede nicăieri cum se rezolvă neînţelegerile dintre membrii comisiei, colegi de cancelarie de altfel, şi specifică doar ca profesorii să acorde un calificativ comun.

Citit 861 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.