Angajaţii municipalităţii, ameninţaţi de concedieri

Angajaţii municipalităţii, ameninţaţi de concedieri
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Primăria municipiului Galaţi, împreună cu alte şapte servicii, societăţi şi instituţii din aparatul propriu, are de trei ori mai mulţi angajaţi decât ar trebui, a relevat un raport al Ministerului Finanţelor Publice.

Documentul, care fundamentează un proiect de ordonanţă de urgenţă a Guvernului privind redimensionarea aparatelor administraţiei publice locale în scopul reducerii cheltuielilor bugetare, arată că municipalitatea gălăţeană are un excedent de 1.475 de angajaţi!

„În momentul în care s-a stabilit numărul angajaţilor care intră pe ordonanţă, adică 1.475, la Galaţi s-a luat în calcul Primăria, societatea de cadastru a Primăriei – Geotopocad, Serviciul Public Administrarea Domeniului Public, Serviciul Public Ecosal, Teatrul Dramatic „Fani Tardini”, Teatrul Muzical „Nae Leonard”, Teatrul de Păpuşi „Gulliver” şi Poliţia Comunitară, care au fost trecute ca făcând parte integrantă din aparatul Primăriei şi care au în total aproximativ 2.200 de salariaţi”, a declarat, ieri, viceprimarul municipiului Galaţi, Nicuşor Ciumacenco (FOTO).

În ciuda numărului impresionant de angajaţi, oficialul spune că, în anumite zone, există deficit de personal. „La Teatrul de Păpuşi sunt vreo 33 de oameni, la Teatrul Dramatic sunt mai mulţi, iar la Teatrul Muzical sunt peste 200 de oameni. Chiar nu am o expertiză necesară pentru a face o evaluare pentru teatre. În rest, însă, vă pot spune că la ADP nu am oameni suficienţi, la Ecosal nu am oameni suficienţi. La Poliţia Comunitară am înţeles că, prin ordonanţă, va fi făcut un calcul foarte strict, iar numărul poliţiştilor comunitari va fi stabilit în funcţie de numărul de cetăţeni. Probabil că numărul va ieşi mai mic. Suntem într-un oraş unde florile le păzim cu Poliţia Comunitară, unde locurile de joacă le păzim cu Poliţia Comunitară şi, din acest punct de vedere, nu sunt oameni suficienţi”, a spus viceprimarul.

Primăria va fi nevoită, însă, să facă în aşa fel încât să se descurce cu un număr mult mai mic de salariaţi, în condiţiile în care raportul Ministerului Finanţelor Publice sugerează că municipalitatea gălăţeană s-ar descurca cu 700-800 de angajaţi la sediul central şi la cele şapte structuri enumerate mai sus.

L-am întrebat pe viceprimarul Nicuşor Ciumacenco ce va face Primăria pentru a se încadra în acest standard. „În momentul în care apare ordonanţa (privind redimensionarea aparatelor administraţiei publice locale, n.r.), domnul primar va face o analiză şi va vedea ce se întâmplă”, a răspuns oficialul.

Citit 1522 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.