Căldura centralizată, mai scumpă decât cu centrala de apartament!

Căldura centralizată, mai scumpă decât cu centrala de apartament!
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* Căldura, mai ieftină la Galaţi, decât în alte oraşe, observă viceprimarul Cristea *

Retragerea subvenţiei Guvernului la căldură, în valoare de 50 de lei, va duce preţul unei gigacalorii la aproximativ 220 de lei, cu tot efortul Consiliului Local de a păstra subvenţia proprie la căldură, a avertizat ieri viceprimarul Mircea Răzvan Cristea.

Liberalul observă însă că, lucru „straniu”, în cazul unei centrale de apartament, deci fără nicio subvenţie, preţul gigacaloriei ajunge la numai 170 de lei!

„Deci, sistemele de încălzire centralizată, în absenţa acestei subvenţii, pe care Guvernul o asigura, tind să devină în esenţă ineficiente. Deja, ne aflăm practic la a treia lovitură pe care sistemele centralizate de încălzire din România o primesc.”

„Prima lovitură a fost atunci când s-a introdus TVA-ul, dar atunci s-a făcut „un târg” cu administraţia locală, ca TVA-ul să se întoarcă de fapt înapoi ca investiţii, ceea ce s-a şi făcut în perioada 2007 – 2009, când administraţiile locale au primit sume importante pentru investiţii şi refacere”, a amintit Cristea.

„A doua lovitură a fost când Guvernul, anul trecut, a încetat să mai dea aceste sume consistente pentru investiţii. Acum, urmează retragerea subvenţiei de stat, cu excepţia cazului celor care câştigă mai puţin decât venitul minim pe economie” a precizat Cristea.

Şi totuşi, Galaţiul „este undeva la coada clasamentului în România” la preţul căldurii, a spus viceprimarul. Iată că stăm şi noi – încă - bine la ceva… Mai ales vara…

Citit 1652 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.