Scutire pentru îmbogăţiţi, impozit pe înmormântare

Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Cristea Toader, preşedintele uneia dintre organizaţiile de pensionari din Galaţi, Alianţa Europensionarilor, a reacţionat vehement ieri, după ce a aflat că, după ce au scăpat de accizare posesorii de articole de lux – iahturi, blănuri şi bijuterii -, urmează să scape fără taxe în plus şi proprietarii mai multor locuinţe.

După ce, în primă fază, Guvernul a bătut monedă pe faptul că bogaţii din România vor contribui din greu la bugetul ţării, luni, Executivul a decis să elimine din proiectul de modificare a Codului Fiscal articolul care impunea proprietarilor de mai multe locuinţe să achite în acest an o taxă de solidaritate, urmând ca impozitarea să fie reglementată printr-un act normativ distinct fără incidenţă asupra Codului Fiscal. Care, am primit asigurări publice, va fi dat.

Fără să mai creadă vreo promisiune guvernamentală, liderul europensionarilor gălăţeni, Cristea Toader, a explodat: „Îmi vine să ies iar în stradă şi chiar am să fac acest lucru, dar nu chiar acum… Nu este normal; pe cei cu case multe, pe ei ar trebui să îi impoziteze cel mai mult, pentru că s-au îmbogăţit pe spinarea noastră! Cu banii lor s-ar putea relansa economia, dacă ar plăti pe câte case au! În schimb, Guvernul a decis impozitarea dobânzilor bancare. Adică impozitează banii de înmormântare ai pensionarilor, pentru că vârstnicii au bani la bancă pentru înmormântare!”. Cristea Toader s-a declarat nemulţumit şi de „toate discuţiile pe marginea noilor şefi la TVR şi SRR; în loc ca TVR să fie televiziunea poporului, PDL îşi pune om acolo!”.

Citit 952 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.