Căţei adoptaţi la distanţă de elevi gălăţeni inimoşi. Şcoala iubitorilor de animale

Căţei adoptaţi la distanţă de elevi gălăţeni inimoşi. Şcoala iubitorilor de animale
Evaluaţi acest articol
(5 voturi)

Bun găsit, dragi iubitori de animale! E adevărat că suntem în Săptămâna Mare, însă noi credem că vremea faptelor bune n-ar trebui să ţină seama de calendarul religios. Vă prezentăm un proiect de succes pe care un grup de liceeni din Galați îl desfășoară în adăpostul "Ajutați-l pe Lăbuș", proiect despre care am aflat de la Anamaria Dandeş, coordonator local al grupului "Oameni de bine, pentru oameni și animale".

Conduși de grija și de dragostea față de animale, câțiva elevi au vizitat, în urmă cu câteva luni, adăpostul local, unde trăiesc peste 1.200 de animale: câini, pisici, capre, oi, măgari, cai, un ponei și un vițel.

"S-au oferit, la început, să ajute la nevoile zilnice: curățenie, hrănire, iar după câteva zile de muncă cot la cot cu noi au decis să facă mai mult decât atât", ne povestește Corina Grigore, președinta Asociației "Ajutați-l pe Lăbuș".

Ruxandra Istode și Bianca Ion, eleve ale Colegiului National "Vasile Alecsandri" Galați, reprezintă nucleul acestei inițiative de voluntariat. Ele au venit cu ideea de a implica cât mai mulți colegi în acțiune, prin sistemul adopției la distanță.

"Avem, acum, un număr de 30 de câini adoptați la distanță de către colegii mei din CNVA, dar și din alte licee gălățene. Sunt cazuri în care o clasă întreagă a adoptat la distanță un câine, banii strânși pentru el acoperind nevoi precum: deparazitări, pătuțuri, hrană", spune Anamaria Dandeş.

Nu numai câinii sunt norocoși de acest val de tineri frumoși care au călcat pragul adăpostului, ci și animalele de fermă: marea bucurie a fost ca Bebe, vițelușul ce face parte din marea familie Lăbuș, să capete, de curând, un adoptator la distanță.

Fetele vin săptămânal, fac poze animalelor din adăpost și le prezintă colegilor și prietenilor, cu îndemnul de a se implica în această acțiune. Totodată, ele au contribuit la creșterea vizibilității adăpostului și animalelor care trăiesc la "Lăbuș", prin crearea unei pagini de Instagram, rețelele de socializare fiind un excelent motor de promovare.

"Sperăm ca inițiativa să reprezinte un model și cât mai mulți câini să se bucure de beneficiile adopției la distanță: pe lângă produsele pe care le primesc, câinii sunt vizitați de cei care i-au adoptat la distanță și se bucură de atenția lor specială", ne-a mărturisit Corina Grigore.

Citit 1502 ori Ultima modificare Duminică, 24 Aprilie 2022 18:59

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.