În a doua zi de Paște, tecucenii şi-au cinstit ocrotitorul spiritual
Foto: Bogdan Cînepă

În a doua zi de Paște, tecucenii şi-au cinstit ocrotitorul spiritual
Evaluaţi acest articol
(2 voturi)

În acest an, în municipiul Tecuci au fost organizate, în a doua zi a Sfintelor Paşti, manifestări spirituale, educaţionale, culturale şi social-filantropice, cu prilejul sărbătoririi în Biserica Ortodoxă Română a Sfântului Mare Mucenic Gheorghe, am aflat de la părintele Rareș Bucur.

Municipiul Tecuci îl are drept protector pe Sfântul Gheorghe încă din anul 1995 când, la propunerea Consiliului Local şi cu binecuvântarea Înalt Prea Sfinţitului Părinte Casian, Arhiepiscopul Dunării de Jos, Marele Mucenic al lui Hristos a devenit ocrotitor spiritual al credincioşilor din acest oraş.

Dar, cu toate că decizia administrativ-bisericească a fost luată după Revoluție, Sfântul Gheorghe era deja purtător de grijă şi rugător pentru toţi locuitorii oraşului, biserica veche (catedrala) care străjuiește centrul municipiului de secole având același hram.

Şi anul acesta, slujitorii Sfintelor Altare din această parte a eparhiei, împreună cu mulţimea rugătoare a credincioşilor, s-au alăturat Înalt Prea Sfinţitului Părinte Arhiepiscop Casian al Dunării de Jos la slujba Sfintei Liturghii oficiată în Catedrala „Sfântul Mare Mucenic Gheorghe şi Sfântul Iachint de Vicina“ din municipiul Tecuci.

La slujbă au participat numeroşi credincioşi, tineri şi vârstnici deopotrivă, profesori şi oameni de cultură, precum şi reprezentanţi ai autorităţilor locale.

Membrii corului bărbătesc ”Zestrea”, din parohia Barcea Nouă, judeţul Galaţi, îmbrăcaţi în haine tradiţionale româneşti, au oferit răspunsurile liturgice şi au susţinut la chinonic un program de cântece religioase şi patriotice.

La finalul Sfintei Liturghii, au fost premiaţi 14 elevi, participanţi la diverse concursuri şi olimpiade judeţene şi naţionale.

Pe lângă premiile în bani, tinerii au primit şi daruri de carte, icoane şi le-a fost înmânată solemn, pe solea catedralei tecucene, Diploma „Tinereţe şi credinţă“ a Arhiepiscopiei Dunării de Jos.

Tot pe 25 aprilie, prin grija şi implicarea parohiilor, credincioşilor prezenţi la slujbă le-au fost oferite, în parcul de lângă catedrală, peste 500 de pachete cu alimente tradiţionale.

De asemenea, clericii şi voluntarii parohiali au oferit o masă caldă şi pachete cu alimente neperisabile la peste 300 de persoane cu posibilităţi materiale reduse, bătrâni singuri şi nedeplasabili, dar şi familii cu mulţi copii.

Citit 1045 ori Ultima modificare Joi, 28 Aprilie 2022 13:46

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.