Bacalaureat - La unele licee s-a picat pe capete

Bacalaureat - La unele licee s-a picat pe capete
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* Metalurgicul, „Saligny” şi „Traian” nu au nici măcar 10 la sută promovabilitate * Număr record de contestaţii: 2.837 * Un singur liceu cu 100 la sută promovabilitate * Galaţiul, în topul judeţelor cu număr mare de picaţi *

Rezultatele de anul acesta au fost cele mai jalnice din istoria bacalaureatului. Nu numai la Galaţi, ci în toată ţara. Dacă la noi diferenţa dintre procentul de anul acesta şi cel de anul trecut este relativ mică, de numai 10 la sută, în alte judeţe se înregistrează şi procente de peste 20 la sută.

Nici 3 la sută promovabilitate la Metalurgic

Candidaţii de la unele licee au descoperit la afişarea listelor că cei care s-au aflat deasupra liniei pot fi la propriu număraţi pe degete.

La Metalurgic s-a înregistrat  cea mai dezastruoasă situaţie: dintre cei 318 candidaţi care s-au prezentat la toate probele, doar 9 au luat medii de la 6.00 în sus. Promovabilitate – 2,83 la sută! 

Din nefericire, cam în aceeaşi situaţie se află şi Grupul Şcolar „Anghel Saligny”, unde doar 6,35 la sută dintre candidaţi au fost consideraţi reuşiţi; din 173 doar 11 au obţinut note de trecere. Urmează Grupul Şcolar „Traian”, cu 9,34 la sută admişi (16 din 173 de elevi).

Tot în topul restanţierilor la bacalaureat se numără şi alte licee şi grupuri şcolare:

·    Grupul Şcolar din Bereşti – 16 la sută,

·    „Ovid Caledoniu” din Tecuci -16,88 la sută,

·    Industrial Tecuci – 23,88 la sută,

·    Colegiul „Traian Vuia” (Auto) – 24,56 la sută,

·    Energeticul – 24,56 la sută. 

Seminarul Teologic, singurul cu 100 la sută promovabilitate

Deşi în anii anteriori CNVA-ul şi Pedagogicul se numărau printre liceele cu promovabilitate sută la sută, anul acesta fiecare dintre aceste două prestigioase instituţii a avut câte un candidat respins. Doar Seminarul Teologic are promovaţi toţi elevii care s-au prezentat la probe, deşi chiar şi aici, în mod surprinzător, a existat un candidat eliminat pentru fraudă.

1.000 de contestaţii în plus

Rezultatele foarte proaste au avut ca efect o ploaie de contestaţii. S-au depus 2.837 de cereri de recorectare a lucrărilor, cu 1.000 mai multe decât anul trecut. Cele mai multe au fost la limba şi literatura română – 966 şi la matematică – 818.

O surpriză neplăcută au avut-o profesorii de biologie şi anatomie. Chiar dacă numărul elevilor care au ales această disciplină este destul de mic, s-au înregistrat 400 de contestaţii.

Deşi printr-un comunicat, MECT cerea ca profesorii să se apuce să rezolve contestaţiile încă din cursul zilei de ieri, datorită numărului mare de contestaţii, conducerea ISJ nu a reuşit să strângă în timp record un aşa mare număr de profesori care să recorecteze lucrările. Rezultatele finale ar trebui să se afişeze pe data de 8 iulie.

Galaţiul – în topul restanţierilor

Alături de Ialomiţa, Călăraşi şi Dâmboviţa, judeţul nostru se află şi anul acesta printre cele cu rezultatele cele mai slabe.  Cu toate acestea, spre deosebire de alte judeţe, diferenţa faţă de anii precedenţi la noi este mai mică.

Sunt numai 10 procente în minus faţă de 2009 şi 5 faţă de 2008,  nu peste 30 cum este cazul judeţului Mehedinţi, care a căzut de la 98 la sută la 53 la sută.

Cu toate acestea, nu în judeţele cu diferenţe exagerate cercetează DNA-ul modul în care s-a desfăşurat examenul, ci tocmai la Galaţi.

Citit 3493 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.