„Să se spargă digul Galaţi-Brăila!”

„Să se spargă digul Galaţi-Brăila!”
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

„Eee, la noi, la Brăila este mai simplu, că Brăila a fost proiectată aşa, într-un fel de albie, şi apa se scurge, nu inundă. Am vorbit eu cu domnul ministru Blaga, când a venit luni aici, la dig, şi i-am zis că cea mai bună soluţie ar fi nu să spargă digul de la Cotul Pisicii, ci digul Galaţi-Brăila. Îl dinamitează, inundă trei-patru sate de la noi şi se termină problema”.

Şi domnul ministru ce a zis?, mă interesez perplexă. „A zis că încă nu este nevoie de măsuri drastice. Că dumnealui vrea să rupă digul de la Cotul Pisicii”.

Ştefan Dima (FOTO) are 24 de ani şi este cântăreţ la biserica unui spital brăilean. Spune că a trecut peste rivalităţile dintre gălăţeni şi brăileni şi că cel mai important este acum să-şi ajute semenii.

A văzut şi alţi voluntari, dar şi indivizi indiferenţi. Tânărul nu s-a rezumat însă să vină cu idei creţe despre spulberarea DN 22 B (viitor Drum European, care leagă de ani buni Galaţiul de Brăila), dar a şi muncit de şi-a zdrelit palmele la umplutul sacilor cu nisip.

„Vreau să ştie oamenii că Biserica le este alături”, spune Ştefan şi este prea inocent ca să nu îl credem că exact asta vrea.

…bine că are Blaga nervii tari.

Citit 2257 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.