Un minicartier în afara digului de protecţie

Un minicartier în afara digului de protecţie
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Pe cele 20 de familii care locuiesc în minicartierul Casele Muncii, pe strada Moruzzi, lucrările de apărare a Galaţiului le-a speriat enorm! Oamenii s-au panicat când au văzut că hidrobarajul înălţat pe mijlocul străzii… lasă casele lor în afara „inelului apărat”!

Cum era şi de aşteptat, oamenii, speriaţi, au strigat, luni, la autorităţi, când acestea au venit, în frunte cu primul ministru Emil Boc, să inspecteze zona. Oamenii au fost liniştiţi doar cu promisiunile prefectului Cosmin Păun şi ale viceprimarului Nicuşor Ciumacenco, că se vor ocupa de ei.

Şi, într-adevăr, ieri dimineaţă, vicele Ciumacenco a fost la prima oră la casele oamenilor, ca să îi liniştească. În zonă deja se descărcase un mal de nisip şi se aduceau saci, pentru a fi umpluţi de locuitori şi de o echipă de la SADP.

Ulterior, prefectul Cosmin Păun a declarat că a trimis în zonă şi voluntarii de la Asociaţia Română de Salvare.  Localnicii nu prea se liniştiseră, se uitam cam lung când la autorităţi, când la nisip, când la hidrobarajul de pe mijlocul străzii…

„Din cauză că a crescut Dunărea s-a umplut şi a venit apa în curte, de la Electrica, că suntem gard în gard cu ei… Avem copil de doi ani, l-am dus de aici, că e infecţie, apa a început să miroasă deja, dacă stă de atâta timp în curte!”, ne-a declarat Marian Voicu.

„Băiatul meu a început să îşi strângă mobila, o duce în oraş, la socru-su… Păi e mobilă nouă, o duce să nu o strice apa! Eu nu am mai împachetat nimic încă, pentru că nu cred că va veni apa în case, nu cred!”, ne-a spus Marian Sângeorzan.

Cea mai vocală localnică, luni, în faţa premierului Emil Boc, Maria Mihai, ne-a spus, ieri, că „eu nu mai ştiu ce să mă fac! Mă urc pe casă, am pus scara şi mă urc acolo dacă vine apa… Toţi mi-au zis ieri că de ce am ţipat la domnul Boc… dar eu nu aud bine cu o ureche şi de aia vorbesc aşa tare”.

Citit 880 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.