Copiii de la ”Sf. Spiridon”, față în față cu Familia Regală

Copiii de la ”Sf. Spiridon”, față în față cu Familia Regală
Evaluaţi acest articol
(15 voturi)

Miercuri, 11 mai, la orele prânzului, Majestatea Sa Margareta Custodele Coroanei, Alteța Sa Regală Principele Radu și Alteța Sa Regală Principesa Sofia au vizitat Centrul de zi pentru copii al Bisericii ”Sfântul Spiridon”, însoțiți de primarul Ionuț Pucheanu.

Gazdă a fost părintele paroh Vasile Mogoș, iar cei mici au fost ”supuși”, mai întâi, la o sesiune de întrebări și răspunsuri, ocazie cu care și-au etalat cunoștințele în ceea ce privește istoria Casei Regale a României. În plus, Principele Radu le-a lansat o invitație de vizitare a Palatului Elisabeta, reședința din Capitală a Custodelui Coroanei Române și a întregii Familii Regale. Ulterior, distinșii oaspeți au asistat la o serie de ateliere în aer liber, copiii, dar și cei prezenți pentru a saluta Familia Regală fiind vizibil emoționați de vizita primită.

Centrul de zi pentru copii al Bisericii „Sfântul Spiridon“ din Galaţi a fost înfiinţat ca urmare a parteneriatului dintre Arhiepiscopia Dunării de Jos și Consiliul Municipal Galaţi, cu fonduri europene, printr-un proiect PHARE, fiind destinat prevenirii abandonului școlar, dar nu numai. La rândul său, Biserica parohială cu hramul ”Sfântul Ierarh Spiridon”, o adevărată oază de smerenie și omenie, a fost ctitorită la începutul secolului al XIX-lea, cu aportul financiar al breslei cizmarilor gălățeni.

Citit 2550 ori Ultima modificare Vineri, 13 Mai 2022 11:22

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.