Mergem până la Brăila pentru RMN?

Mergem până la Brăila pentru RMN?
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* Aparate ultramoderne de investigaţii medicale – pentru afecţiuni ale inimii, rinichilor, oaselor şi nu numai – au fost achiziţionate de Spitalul de Urgenţă brăilean cu fonduri atât de la nivel guvernamental şi european, dar şi local, de la CJ * Spitalul Clinic de Urgenţă Galaţi nu are RMN, dar cel din Brăila, da *

În timp ce Spitalul Clinic de Urgenţă Galaţi aşteaptă cu nerăbdare să i se achite mare parte din datorii, Spitalul de Urgenţă din Brăila a primit aparatură nouă, la care gălăţenii au acces momentan doar în mediul privat.

Pe 7 iulie, Gheorghe Bunea Stancu – preşedintele Consiliului Judeţean (CJ) Brăila – a prezentat într-o conferinţă de presă, la Spitalul Judeţean de Urgenţă, cele mai noi şi mai moderne aparate care au fost achizionate recent, cu fonduri de la Consiliul Judeţean, de la Ministerul Sănătăţii, dar şi de la Uniunea Europeană.

Au fost prezentate:

·    aparatul RMN (rezonanţă magnetică nucleară);

·    computerul tomograf (care ar putea rezolva dintre probleme care au mai apărut, în trecut, între unii dintre medicii specialişti din Brăila şi Galaţi);

·    osteodensiometrul;

·    ecograful de înaltă performanţă Echo-doppler;

·    aparatul litrotrioptor de la secţia de urologie. De acest din urmă aparat, care permite fragmentarea pietrelor din rinichi şi a celor plecate pe ureter, au beneficiat zece pacienţi.

Pacienţi din mai multe judeţe

Aceste aparate – unele foarte rare în mediul de profil românesc -  vor deservi unitatea spitalicească brăileană în special pentru pacienţii internaţi şi pe sectorul urgenţe.

Vor beneficia de serviciile oferite cu această aparatură modernă şi pacienţi din alte judeţe, precum Galaţi, Buzău, Vrancea. Solicitarea pentru aceste investigaţii trebuie însoţită de o trimitere de la medicul de familie sau specialist.

Noi, gălăţenii, mai  putem doar să sperăm că într-o bună zi nu va trebui să mergem la Brăila ca să beneficiem de o investigaţie de tip RMN într-un spital de stat.  

Citit 6808 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.