Învăţământul, în dezbaterea VL

Învăţământul, în dezbaterea VL
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Între cele două sesiuni de admitere de la Universitatea „Dunărea de Jos” din Galaţi, „Viaţa liberă” te invită la o dezbatere privind învăţământul superior de stat.

Se ştie că, de multe ori, în alegerea unei specializări şi, implicit, a unei cariere, de multe ori nu contează doar motivaţia personală. Mulţi dintre tinerii absolvenţi de liceu sunt debusolaţi în ceea ce priveşte viitorul lor, aşa că lasă soarta să decidă acest aspect.

Unii aleg să urmeze o specializare doar pentru simplul motiv că au fost admişi pe locurile la buget. Hotărăsc, astfel, să urmeze o carieră din motive financiare. Este acesta modul cel mai potrivit de a-ţi decide viitorul?

Pentru realizarea unei analize asupra motivaţiei care stă la baza alegerii unei cariere, te invităm să îţi expui punctul de vedere. Ce contează atunci când alegi o specializare? Faptul că ai fost admis pe locuri fără taxă? Faptul că specializarea îţi asigură un loc de muncă după finalizarea studiilor? Ce altceva te face să alegi o specializare sau alta?

Aşteptăm comentariile tale pe site-ul www.viata-liberă.ro, prin poşta electronică, mtuca@viata-liberă.ro şi pe adresa redacţiei, strada Domnească nr. 68.

Citit 812 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.