Carnetele de muncă, la Casa de Pensii

Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

„Aducem în atenţia tuturor persoanelor fizice care nu au calitatea de asigurat în sistemul public (angajat) şi care deţin carnetul de muncă că au obligaţia de a-l preda până la expirarea termenelor limită”, se arată în comunicatul remis redacţiei de către Casa Judeţeană de Pensii şi Alte Drepturi de Asigurări Sociale (CJPAS) Galaţi.  

Potrivit documentului citat: „termenul limită de predare a carnetelor de muncă de către persoanelor fizice şi juridice pentru preluarea datelor din carnetele de muncă este 30 septembrie 2010, respectiv 30 noiembrie 2010 pentru activitatea de scanare”.  

Carnetul de muncă se depune în original, împreună cu o copie a actului de identitate. În cazul în care persoanele care trebuie să predea carnetul de muncă nu au domiciliul în România şi delegă o altă persoană să  predea actul către CJPAS, această persoană va trebui să depună, de asemenea, o copie a actului de identitate.  

Persoanele juridice au, în acelaşi fel, obligaţia de a preda carnetele de muncă pe care le deţin.

Nu au obligaţia de a preda carnetele de muncă persoanele care au avut calitatea de persoană asigurată (angajată) anterior datei de 1 aprilie 2001 şi cele care au deja calitatea de pensionari ai sistemului public.

Persoanele fizice care nu respectă prevederile enunţate riscă amenzi între 300 şi 600 de lei, în timp ce persoanele juridice ar putea fi amendate cu sume între 1.500 şi 5.000 de lei.

Citit 710 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Mai multe din această categorie:

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.