Cu sânge atragem atenţia!

Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Şi-au scrijelit pielea şi s-au înţepat cu bolduri, se pare în dorinţa de a atrage atenţia adulţilor din jur şi din dorinţa de a fi subiecte de presă! Este povestea a şapte copii din Centrul de primiri urgenţe al Direcţiei Generale pentru Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DGASPC) Galaţi.

Ei bine, au reuşit! Din păcate, e greu de spus cât ecou va avea gestul lor, pentru că familia dorită nu le-o va aduce. Ceea ce le-ar folosi mai mult decât orice ar fi ajutorul continuu al unor specialişti. Iar aceştia din urmă sunt tot mai puţini, spune purtătorul de cuvânt al DGASPC, Tania Calcan.  

Intervenţia Ambulanţei

„Am fost solicitaţi să intervenim în cazul acestor şapte tineri. Starea nici unuia dintre ei nu era gravă, pacienţii prezentând doar escoriaţii la nivelul braţelor. De asemenea, o femeie din centruul respectiv, cea care ne-a şi sesizat, prezenta un epistaxis (sângerare nazală) dar a refuzat îngrijirile noastre”, a precizat directorul Direcţiei Judeţene de Sănătate Publică (DJSP) Galaţi, dr. Mihai Polinschi.  

Copiii au fost transportaţi la Spitalul de Psihiatrie „Elisabeta Domana”, unde mai erau internaţi, ieri la orele prânzului, doar doi.

Ce s-a întâmplat de fapt în centru?

„Totul a început de fapt cu o seară înainte, când doi adolescenţi, băiat şi fată, amândoi de 15 ani, şi-au scrijelit pielea, probabil cu cioburi de sticlă, şi s-au înţepat cu bolduri”, a precizat purtătorul de cuvânt al Direcţiei, Tania Calcan.

Exemplul le-a fost urmat de alţi cinci copii din centru. La control, medicul centrului a decis că toţi cei implicaţi în acest episod trebuie consultaţi de un medic neuropsihiatru.

Astfel toţi cei şapte au fost transportaţi la Spitalul de Psihiatrie „Elisabeta Doamna”, unde doi dintre ei au rămas internaţi. „Trebuie să precizăm faptul că unii dintre aceşti copiii se aflau deja sub tratament pentru probleme comportamentale”,  a mai spus Tania Calcan. 

„În plus, unul dintre cei cinci tineri întorşi în centru – un tânăr cu probleme legate de delincvenţă - a făcut scandal şi a spart nişte geamuri. Nu avem, până în acest moment informaţii care să conducă la faptul că acesta ar fi lovit-o pe îngrijitoarea care prezenta epistaxis-ul”, a mai spus purtătorul de cuvânt al DGASPC.

„În acest caz s-a declanşat deja o anchetă internă în rândul personalului, iar în cazul în care se va demonstra că cineva se face vinovat, măsurile vor fi dure”, conchide Tania Calcan.

Educaţia poate vindeca multe tulburări

Se pare că toţi aceşti copii teribilişti au acţionat aşa din dorinţa de a atrage atenţia. Nici nu e de mirare că i-a dus mintea să recurgă la astfel de gesturi, mai ales dacă ţinem cont că la televizor, în ultimele săptămâni, nu s-a vorbit decât despre sinucideri, în toate felurile.

Citit 718 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.