Peste o sută de gălățeni, pârâți de vecini în ultimele trei luni

Peste o sută de gălățeni, pârâți de vecini în ultimele trei luni
Evaluaţi acest articol
(29 voturi)

Lucrările de amenajare în locuințele aflate în blocuri, construcțiile executate la imobilele Primăriei și nu în ultimul rând la clădirile clasificate drept monumente istorice au fost în topul reclamațiilor pe care gălățenii le-au făcut în ultimul trimestru la Poliția Locală. Mai puțin au scris sesizări cei deranjați de neregulile rutiere sau de gestionarea deșeurilor, mulți preferând sesizările telefonice. 

”Grija pentru siguranța blocului” pare să fi fost principala motivație a gălățenilor care au cerut în scris ajutorul Poliției Locale pentru a-i sancționa pe vecinii care au făcut modificări cu prea mult sârg prin apartamente. Nu mai puțin de 115 reclamații au ajuns în cel de-a doilea trimestru al anului în curs la Serviciul Disciplină în Construcții și Afișaj Stradal din cadrul Poliției Locale Galați, acestea venind, în cea mai mare parte, de la vecini deranjați de amenajările care s-au făcut în blocul lor. Mai puțin de jumătate din numărul sesizărilor care au vizat nereguli în zona construcțiilor au făcut referire la regimul rutier. 55 de petiții au ajuns pe masa polițiștilor de la Serviciul Siguranță Rutieră, gălățenii nemulțumiți cerând ajutor pentru probleme legate de opriri, staționări sau parcări neregulamentare, mașini abandonate sau blocarea căilor de acces. În ce privește protecția mediului înconjurător, gălățenii și-au manifestat îngrijorarea în scris de 36 de ori, atrăgând atenția Poliției Locale asupra unor situații de depozitare necorespunzătoare a deșeurilor, afectarea spațiului verde, tăierea unor copaci sau diverse zgomote provenite de la activități comerciale ori industriale. 

”Alte 87 de sesizări au înregistrat, în perioada amintită, cele cinci secții de Poliție Locală. Gălățenii au reclamat acte de tulburare a ordinii și liniștii publice, consum de băuturi alcoolice în alte locuri decât cele special amenajate sau murdărirea domeniului public. Numărul total de petiții adresate instituției în perioada amintită a ajuns astfel la 351”, a concluzionat Aurelia Bogatu Matei, purtătorul de cuvânt al Poliției Locale Galați. Mult mai harnici au fost gălățenii care au avut ceva de reclamat la telefon. Printr-un simplu apel, cei care au sesizat diverse abateri, au cerut intervenția Poliției Locale de 1.337 de ori. 

Citit 13937 ori Ultima modificare Vineri, 12 August 2022 13:25

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.