Ce părere au gălățenii despre Poșta Română

Ce părere au gălățenii despre Poșta Română
Evaluaţi acest articol
(24 voturi)

Foarte mulți români folosesc serviciile de curierat ale Poștei Române datorită prețului mult mai mic față de celelalte firme de curierat internaționale, cum ar fi DHL, Nemo express etc. Dacă o persoană dorește să trimită un colet cu ramburs în țară, coletul va ajunge în 2-3 zile lucrătoare. Cu toate că este un serviciu des folosit, când trimit un colet în străinătate cu Poșta, oamenii simt că îmbătrânesc 100 de ani sau că se întorc în timp. 

Oamenii se plâng de întârzierile de două, trei săptămâni sau chiar o lună, de intervalul de timp pe care trebuie să-l petreacă la ghișeu în caz că este un colet voluminos și, cel mai important lucru, de indiferența personalului față de cererile lor.

Evident, folosirea Poștei Române presupune și avantaje, cum ar fi prezența în orașele mai mici și faptul că acoperă, prin poștași, și zonele mai izolate, unde oamenii nu au acces la serviciile alternative. Din păcate, profesionalismul multora dintre angajați, în special factori poștali, care cară greutăți mari pe distanțe lungi, fiind prost plătiți și, practic, ultimii care beneficiază de modernizări etc, este umbrit de atitudinea altora angajați, mai ales a celor care intră zilnic în contact cu clienții, la ghișeu.   

Am realizat un mic sondaj referitor la ce notă de la 1 la 5 ar acorda serviciilor poștale gălățenii care aleg să trimită colete cu Poșta Română. Iată ce au răspuns:

Alina, 56 de ani, salariat: „Sincer, Poșta Română merită în jur de nota 2. Tot procesul este foarte lung și foarte lent, parcă suntem pe timpul comunismului, când așteptai cu săptămânile să primești un colet. Păcat de ea poștă, că ar avea potențial dacă s-ar ocupa cineva de ea.”

Georgiana, 29 de ani, medic: „Nota 3, eu folosesc des platforma Aliexpress și trebuie să aștept în jur de o lună, ba chiar două din cauza Poștei Române, trebuie efectiv să ai foarte multă răbdare dacă vrei să comanzi ceva din străinătate și folosești Poșta Română.”

Silviu, 35 de ani, salariat: „Nota 2 clar, nu am cum să dau mai mult pentru serviciile pe care le oferă, este nesimțire pură, mai ales dacă dai de una fără chef de viață la ghișeu și trebuie să aștepți mult și bine pentru a elibera sau trimite un colet. Un alt lucru stupid este că acum taxa pentru buletin sau pașaport trebuie să o plătești la un ghișeu de la Poșta Română.”

Citit 4312 ori Ultima modificare Vineri, 23 Septembrie 2022 07:30

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.