Ce părere au gălățenii despre Poșta Română

Ce părere au gălățenii despre Poșta Română
Evaluaţi acest articol
(24 voturi)

Foarte mulți români folosesc serviciile de curierat ale Poștei Române datorită prețului mult mai mic față de celelalte firme de curierat internaționale, cum ar fi DHL, Nemo express etc. Dacă o persoană dorește să trimită un colet cu ramburs în țară, coletul va ajunge în 2-3 zile lucrătoare. Cu toate că este un serviciu des folosit, când trimit un colet în străinătate cu Poșta, oamenii simt că îmbătrânesc 100 de ani sau că se întorc în timp. 

Oamenii se plâng de întârzierile de două, trei săptămâni sau chiar o lună, de intervalul de timp pe care trebuie să-l petreacă la ghișeu în caz că este un colet voluminos și, cel mai important lucru, de indiferența personalului față de cererile lor.

Evident, folosirea Poștei Române presupune și avantaje, cum ar fi prezența în orașele mai mici și faptul că acoperă, prin poștași, și zonele mai izolate, unde oamenii nu au acces la serviciile alternative. Din păcate, profesionalismul multora dintre angajați, în special factori poștali, care cară greutăți mari pe distanțe lungi, fiind prost plătiți și, practic, ultimii care beneficiază de modernizări etc, este umbrit de atitudinea altora angajați, mai ales a celor care intră zilnic în contact cu clienții, la ghișeu.   

Am realizat un mic sondaj referitor la ce notă de la 1 la 5 ar acorda serviciilor poștale gălățenii care aleg să trimită colete cu Poșta Română. Iată ce au răspuns:

Alina, 56 de ani, salariat: „Sincer, Poșta Română merită în jur de nota 2. Tot procesul este foarte lung și foarte lent, parcă suntem pe timpul comunismului, când așteptai cu săptămânile să primești un colet. Păcat de ea poștă, că ar avea potențial dacă s-ar ocupa cineva de ea.”

Georgiana, 29 de ani, medic: „Nota 3, eu folosesc des platforma Aliexpress și trebuie să aștept în jur de o lună, ba chiar două din cauza Poștei Române, trebuie efectiv să ai foarte multă răbdare dacă vrei să comanzi ceva din străinătate și folosești Poșta Română.”

Silviu, 35 de ani, salariat: „Nota 2 clar, nu am cum să dau mai mult pentru serviciile pe care le oferă, este nesimțire pură, mai ales dacă dai de una fără chef de viață la ghișeu și trebuie să aștepți mult și bine pentru a elibera sau trimite un colet. Un alt lucru stupid este că acum taxa pentru buletin sau pașaport trebuie să o plătești la un ghișeu de la Poșta Română.”

Citit 3875 ori Ultima modificare Vineri, 23 Septembrie 2022 07:30

6 comentarii

 • postat de doja
  Miercuri, 07 Septembrie 2022 13:39
  86.124.200.***
  "Oamenii se plâng de întârzierile de două, trei săptămâni sau chiar o lună" spuneti la ce sunt astfel de intarzieri , oare din vin postei sau a Vamii care au 1 angajat cu program de bugetar . Angajatii Postei Romane NU SUNT BUGETARI dar lucreaza la stat far nici macar sporul de vechime. In tara daca pui un colet nu face mai mult de 3 zile
  0
  0
  Raportează
 • postat de florin
  Duminică, 28 August 2022 10:34
  86.124.200.***
  Ca orice instituție condusa de atirnati politic Posta nu are cum sa meargă bine!Din păcate generația noastră distruge instituții ,întreprinderi, combinate,create poate în sute de ani de înaintașii noștri!
  0
  2
  Raportează
 • postat de Alina I
  Duminică, 28 August 2022 09:21
  89.137.137.***
  Posta e învechită, dar clienții cum sunt? Câți știu sa-si facă un AWB la un plic sau colet, cu care sa meargă la poștă, sa fie doar scanat și plătit? Nu-s mulți. Sunt variante moderne, mai rapide, dar romanii stau cu smartfoanele în mână pe FB, nu stiu sa caute ce le trebuie. Exista serviciul Prioripost, exista Ultrapost, exista E-mandat pentru transfer de bani, care sunt FOARTE eficiente, dar românul vrea mult, bun, și GRATIS. @Florin, Posta este informatizata, dar nu în totalitate. E și complicat, având în vedere ca are rețeaua cea mai extinsa din tara, dar funcționează. Cat despre nenea Silviu, 35 ani, la vârsta lui ar trebui sa știe ca taxa de buletin sau pașaport se poate plăti online, pe ghiseul.ro.
  4
  4
  Raportează
 • postat de eu
  Sâmbătă, 27 August 2022 20:02
  89.39.81.***
  posta romana? angajatii sint ok. sefii sint pe produs politic sau mai rau, sa nu fie in stare de a face ceva?.....eu vad angajatii din posta romana ca muncesc pe brinci. le multumim.
  4
  11
  Raportează
 • postat de florin
  Sâmbătă, 27 August 2022 06:54
  78.96.59.***
  Trebuie informatizata mai mult Posta Romana sa ia exemplu de la concurenta. In schimb au preturi foarte bune ca sa trimiti un colet pana la 10 kg in tara te costa 9 lei iar acelasi colet expediat de firmele de curierat costa 30 lei
  3
  23
  Raportează
 • postat de marr
  Vineri, 26 August 2022 21:42
  86.124.200.***
  Are destule lipsuri , insa s-ar putea imbunatati . Reteaua deja exista , problema e ca 'reglajul' nu depinde de personalul de la ghiseu/teren ci mai mult de sefii pusi (de cele mai multe ori) politic , cu interesul/rezultatul vazut la institutiile/firmele Statului ( vezi Tarom). O farama de inspiratie ar putea gasi la Concurenta .
  2
  33
  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.