Ajutor european pentru şomeri

Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* Beneficiarii proiectului, care se desfăşoară pe parcursul a 3 ani, vor fi persoane din judeţele Argeş, Brăila, Buzău, Călăraşi, Galaţi, Ialomiţa şi Tulcea *

În condiţiile economice actuale, ale scăderii drastice a capacităţii mediului de afaceri de a angaja forţă de muncă, oamenii se pot simţi nesiguri social şi inutili.

Sentimentul este greu de contracarat, când nici guvernanţii nu prea ştiu – cel puţin aşa pare - ce măsuri să adopte pentru ca piaţa muncii să recâştige încet-încet terenul pierdut.

De aceea, proiectul „Adaptabilitate şi acces pe piaţa muncii prin informare, instruire şi căutare activă a unui loc de muncă” lansat recent de Centrul Judeţean pentru Conservarea şi Promovarea Culturii Tradiţionale (CJCPCT) Brăila vine la momentul potrivit.

Practic, prin intermediul lui se vor organiza începând cu luna octombrie a acestui an diverse categorii de cursuri care să permită facilitarea la piaţa muncii fie prin angajare, fie prin înfiinţarea de mici afaceri familiale.

Mai mult, proiectul cofinanţat de la Fondul Social European – în valoare totală de 3,5 milioane lei, cu o durată de trei ani, respectiv din iulie 2010 până în februarie 2013 – permite sprijinirea şomerilor, a tinerilor absolvenţi, a persoanelor din categorii defavorizate din judeţele Argeş, Brăila, Buzău, Călăraşi, Galaţi, Ialomiţa şi Tulcea.

Cursuri diverse

Primul dintre cursurile programate este cel de calificare ca modelator ceramică, ţesător manual, brutar patiser, confecţioner asamblor articole textile, lucrător în structuri pentru construcţii.

Altă categorie de cursuri sunt cele de specializare, respectiv pentru administrator de pensiune – şi organizatorii speră că aici vor fi doritori care să permită mai apoi dezvoltarea reală a turismului,  inspector resurse umane, manager proiect.

Sunt propuse şi cursuri de perfecţionare – managementul carierei, tehnici de ocupare, managementul marketingului – dar şi cursuri de iniţiere în cunoaşterea limbii engleze şi operare PC. Cei interesaţi se pot adresa la CJCPCT Brăila.

Citit 848 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.