Brăileanul Marian Moroianu - doctor în telefoane pe trei judeţe

Brăileanul Marian Moroianu - doctor în telefoane pe trei judeţe
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

La Brăila, pe strada Dorobanţi, găseşti unul dintre puţinii specilişti în aparatură telefonică şi nu numai. Este vorba de atelierul de reparaţii al domnului Marian Moroianu, un român orientat, am zice, care ştie a citi „durerea” oricărui telefon.

Că şi telefoanele au „dureri”, fie de prea multă uzură, fie din neatenţia proprietarului. De când se ştie a fost specialist în „telefoane” şi ştie a reface de la cele mai vechi modele ale telefoniei fixe la cele mai noi modele ale telefoniei mobile. Nu numai de la o firmă, ci de la toate...

Brăileanul face parte dintre foştii angajaţi ai Romtelecom, însă în ultimii douăzeci de ani „a făcut specializări după specializări, direct la sursă”. În medie, a beneficiat de profesionalismul celor de la Siemens - Germania, de la Ericsson - Suedia, de la British Telecommunication - Anglia, dar şi din alte părţi, în medie trei-şase luni...

„Am avut şansa să fac aceste specializări şi la un calcul reiese că dacă le-aş fi plătit m-ar fi costat 4 miliarde de lei vechi, spune domnul Marian Moroianu. La fiecare specializare am învăţat să refac de la terminal, adică de la telefon, până la centrală telefonică”.

„Doctorul” în telefoane Marian Moroianu ne-a spus că îi deserveşte nu numai pe concetăţenii din municipiul vecin Brăila, ci şi pe gălăţeni şi vrânceni.

Şi nu repară doar telefoane - vechi sau „high tech” - ci şi toate generaţiile de faxuri, camere foto digitale, camere video şi alte tipuri de aparatură necesară la casa omului. 

Aşteptând să dea glas unui telefon, am mai reţinut de la interlocutorul nostru că „recordul” - ca număr de modele - îl deţine Samsung,  cu (numai!) 400 de modele de telefoane şi vreo 30 de tipuri de încărcătoare. 

Ar urma în acest top Nokia, însă specialistul apreciază această marcă de telefon, pentru că are acumulatorii cei mai rezistenţi.

Cât despre multele modele de încărcătoare, domnul Marian Moroianu spune că potrivit normelor europene, în viitor, toţi producătorii de telefonie mobilă vor fi obligaţi să facă acelaşi tip de încărcător. Şi asta ne place!

Citit 1099 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.