Focar de infecție pe Faleză, lângă un loc de joacă. Lipsă de civilizație în mijlocul orașului

Focar de infecție pe Faleză, lângă un loc de joacă. Lipsă de civilizație în mijlocul orașului
Evaluaţi acest articol
(28 voturi)

Toaletă publică sau focar de infecție? Aceasta este întrebarea care îi frământă pe gălățenii ajunși pe Faleza Dunării, în dreptului parcului de joacă pentru copii. Fără a vorbi doar despre bolile la care se expun cei care folosesc toaletele, oamenii sunt deranjați și de mirosul pe care îl emană WC-ul public. Cu atât mai mult cu cât acesta este amplasat fix pe spațiul pe care se joacă cei mici.

Oamenii cred că situația a degenerat din momentul în care pentru folosirea toaletelor nu se mai plătește nicio taxă, ele devenind astfel accesibile oricui. "Mare greșeală că nu au fost lăsate cu plată. Aceste toalete au arătat supercivilizat la început. Tot mârlanii le-au stricat. Este de vină și Primăria, că nu s-a preocupat să angajeze o firmă care să le întrețină, să le schimbe accesoriile defecte și să le salubrizeze zilnic. Dar dacă s-ar fi pus taxă, dispăreau și bețivii, și boschetarii care le-au distrus", a scris pe pagina de Facebook o gălățeancă.

Situația toaletelor publice insalubre, transformate în adevărate focare de infecție, se întâlneşte în tot orașul. "În Orășelul Copiilor este și mai rău, treabă mare pe jos. Am fost nevoită să plec cu copilul acasă. Nu puteam să îl las să folosească acea toaletă", a scris o mămică, revoltată de modul în care arată toaletele publice, mai ales că este vorba despre unele pe care ar trebui să le folosească în principal copiii.

Pentru a vedea cât de vinovată pentru această situație este firma care ar trebui să se ocupe de curățarea și igienizare toaletelor, firmă care are contract cu Primăria, am solicitat punctul de vedere al autorităţilor locale. "Referitor la solicitarea dumneavoastră, vă comunicăm că în fiecare zi se face igienizarea toaletelor publice și, mai mult, s-a dispus inclusiv efectuarea curățeniei generale de către firma specializată aflată sub contract cu Primăria Municipiului Galați, contract atribuit în urma procedurii de achiziție publică. Faptul că apar situații precum cea prezentată de dumneavoastră ține efectiv de comportamentul unor persoane", ne-a comunicat Biroul de presă al Primăriei municipiului Galați.

Citit 4359 ori Ultima modificare Marți, 11 Octombrie 2022 12:52

7 comentarii

 • postat de Cineva
  Sâmbătă, 15 Octombrie 2022 09:08
  109.103.136.***
  Legat de subiectul toaletelor publice - cea mai mare batjocura la adresa cetatenilor o gasiti la toaleta interioara din cimitirul Eternitatea. Acolo gasiti duhoarea bugetarului.
  Doresc ca si angajatii bugetari de acolo sa o foloseasca sau cetatenii sa aiba si ei acces la toaletele de la birouri.
  0
  1
  Raportează
 • postat de Ada
  Sâmbătă, 08 Octombrie 2022 21:54
  5.13.145.***
  Dar de mândri, nu ne ajunge nimeni la nas!! Ne supărăm că nemții spun că ajungând în România, se simt ca în Vestul Sălbatic!
  0
  6
  Raportează
 • postat de Costel
  Vineri, 07 Octombrie 2022 13:26
  81.196.55.***
  Este o gluma raspunsul Primariei Galati. Aceste toalete arata groaznic in toate locatiile unde sunt amplasate. Cu siguranta firma care trebuie sa le curete n-o face corect si la timp, de asemenea nu se repara ceea ce este defect. Sa ne transmita Primaria Galati frecventa cu care se face curatarea, costul contractului, firma care face aceasta operatiune si cine verifica daca se fac operatiunile stipulate in contract. Daca totusi nu se pot intretine aceste toalete, atunci trebuie reinfiintate toaletelor publice clasice, cu personal de intretinere si supraveghere. In acest moment Primaria Galati ne arata ca nu este in stare sa gaseasca metode prin care toaletele publice sa fie mentinute la un standard de curatenie optim. Bine ca ne digitalizam, altfel nu suntem in stare sa avem toalete curate.
  0
  16
  Raportează
 • postat de Alt alergător
  Vineri, 07 Octombrie 2022 11:53
  5.13.227.***
  Astăzi 07 10 oră 09 era o echipa formata din 3 lucrători și un sef și efectuau curățenie și întreținere așa că la cât mai multe articole de acest gen!
  1
  16
  Raportează
 • postat de ADYtza74
  Vineri, 07 Octombrie 2022 08:20
  86.124.200.***
  Da nu cumva aceste toalete noi (scumpe rau) erau prevazute cu apa curenta ,auto spalare ,senzori de tot felul? Minciuni. E si omul needucat si vinovat in folosirea lor ,ca nu nimerste unul vasul de wc si automat al doilea da pe langa si tot asa.. Deci si curatenia trebuie facuta mai rar.
  1
  13
  Raportează
 • postat de Galatean
  Vineri, 07 Octombrie 2022 05:51
  5.13.233.***
  Mergi in Bariera , in Piata mare, M19, la Gara nu ai unde folosi toaleta ca e inchisa se face la rotile trenului, ne mai miram de ce aducem microbi cu incaltamintea pe holul casei la intrare apoi cu ciorapeii imprastiem in toata casa. si ii imbolnavim si pe membrii familiei.
  0
  14
  Raportează
 • postat de Alergătorul de pe Faleză
  Vineri, 07 Octombrie 2022 00:11
  109.166.135.***
  Normal ar fi fost sa se cumpere din start numai toalete cu auto spălare, asa cum găsim în București și în alte orașe. Necesita mai putina întreținere si sunt mult mai curate. Dar cerem prea mult de la Primăria Galați...
  10
  65
  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.