Focar de infecție pe Faleză, lângă un loc de joacă. Lipsă de civilizație în mijlocul orașului

Focar de infecție pe Faleză, lângă un loc de joacă. Lipsă de civilizație în mijlocul orașului
Evaluaţi acest articol
(28 voturi)

Toaletă publică sau focar de infecție? Aceasta este întrebarea care îi frământă pe gălățenii ajunși pe Faleza Dunării, în dreptului parcului de joacă pentru copii. Fără a vorbi doar despre bolile la care se expun cei care folosesc toaletele, oamenii sunt deranjați și de mirosul pe care îl emană WC-ul public. Cu atât mai mult cu cât acesta este amplasat fix pe spațiul pe care se joacă cei mici.

Oamenii cred că situația a degenerat din momentul în care pentru folosirea toaletelor nu se mai plătește nicio taxă, ele devenind astfel accesibile oricui. "Mare greșeală că nu au fost lăsate cu plată. Aceste toalete au arătat supercivilizat la început. Tot mârlanii le-au stricat. Este de vină și Primăria, că nu s-a preocupat să angajeze o firmă care să le întrețină, să le schimbe accesoriile defecte și să le salubrizeze zilnic. Dar dacă s-ar fi pus taxă, dispăreau și bețivii, și boschetarii care le-au distrus", a scris pe pagina de Facebook o gălățeancă.

Situația toaletelor publice insalubre, transformate în adevărate focare de infecție, se întâlneşte în tot orașul. "În Orășelul Copiilor este și mai rău, treabă mare pe jos. Am fost nevoită să plec cu copilul acasă. Nu puteam să îl las să folosească acea toaletă", a scris o mămică, revoltată de modul în care arată toaletele publice, mai ales că este vorba despre unele pe care ar trebui să le folosească în principal copiii.

Pentru a vedea cât de vinovată pentru această situație este firma care ar trebui să se ocupe de curățarea și igienizare toaletelor, firmă care are contract cu Primăria, am solicitat punctul de vedere al autorităţilor locale. "Referitor la solicitarea dumneavoastră, vă comunicăm că în fiecare zi se face igienizarea toaletelor publice și, mai mult, s-a dispus inclusiv efectuarea curățeniei generale de către firma specializată aflată sub contract cu Primăria Municipiului Galați, contract atribuit în urma procedurii de achiziție publică. Faptul că apar situații precum cea prezentată de dumneavoastră ține efectiv de comportamentul unor persoane", ne-a comunicat Biroul de presă al Primăriei municipiului Galați.

Citit 4545 ori Ultima modificare Marți, 11 Octombrie 2022 12:52

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.