A treia tranşă de vouchere sociale pentru 45.000 de gălățeni

A treia tranşă de vouchere sociale pentru 45.000 de gălățeni
Evaluaţi acest articol
(12 voturi)

Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene (MIPE) a încărcat a treia tranșă, în valoare de 250 de lei, pe cardurile sociale oferite prin programul „Sprijin pentru România”, valoarea totală a acesteia fiind de peste 590 de milioane de lei, pentru aproximativ 2,4 milioane de beneficiari.

În cadrul programului sunt patru tranșe, în valoare totală de 1.000 de lei, oferite o dată la două luni, până la finalul acestui an. Astfel, până miercuri, toți beneficiarii vor avea cardurile încărcate, pentru a putea achiziționa alimente și mese calde. Valoarea totală a sumei transmise de MIPE, din fonduri europene nerambursabile, se ridică la 590.384.250 lei, se arată într-un comunicat remis de MIPE.

În cursul zilei de luni, s-a efectuat încărcarea pentru beneficiarii care au intrat deja în posesia cardurilor. În continuare, până la jumătatea lunii noiembrie se vor emite și distribui cardurile pentru categoriile de beneficiari care au devenit eligibili după momentul acordării celei de-a doua tranșe, sau care au fost omiși din aceasta, însumând aproximativ 33.000 de persoane. Pentru aceștia, încărcarea se va face pe parcursul lunii noiembrie. O posibilă excepție ar putea surveni în cazul persoanelor care nu au fost găsite la domiciliu pentru a li se înmâna cardul sau care nu au răspuns avizării reprezentanților Poștei Române, însă nu există riscul ca vreunul dintre beneficiarii eligibili să nu primească acest sprijin, subliniază ministerul.

Ministrul Marcel Boloș a afirmat că va fi urgentat procesul pentru încărcarea tranșei a patra de 250 de lei pe carduri, pentru a ajunge la beneficiari înainte de sărbătorile de iarnă.

În Galați, există aproximativ 45.000 de beneficiari ai acestor vouchere. Ei pot folosi cardurile sociale în circa 260 de magazine din tot județul, din care aproximativ 110 sunt în municipiul Galați.

 

Citit 2596 ori Ultima modificare Vineri, 28 Octombrie 2022 13:26

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.