Tabere studenţeşti întârziate şi mai puţine

Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Cu o întârziere de mai bine de o lună, Ministerul Educaţiei, Cercetării, Tineretului şi Sportului (MECTS) a rezolvat problema taberelor studenţeşti gratuite.

Din cauza birocraţiei şi a unor contestaţii a licitaţiilor organizate, locurile în tabere nu au mai fost distribuite prin intermediul universităţilor, ci prin Casele de Cultură ale Studenţilor din ţară.

Astfel studenţilor de la Universitatea „Dunărea de Jos” din Galaţi le revin anul acesta 191 de locuri la mare şi la munte, faţă de 239 de locuri anul trecut. În plus, primii studenţi vor pleca abia pe data de 11 august.

Perioadele de tabără de anul acesta sunt următoarele: 11 august - 18 august, 18 august - 25 august, 25 august - 1 septembrie, 1 septembrie - 8 septembrie, 8 septembrie- 15 septembrie.

Dacă în alţi ani taberele se ofereau prin licitaţie publică organizată de către instituţiile centrale, anul acesta procesul obişnuit de alocare a taberelor a eşuat atât din cauza birocraţiei excesive, cât şi a demarării târzii de către MECTS. Soluţia găsită a fost aceea de alocare a taberelor prin Casele de Cultură ale Studenţilor aflate în centrele universitare.

În acest moment există o situaţie centralizată a studenţilor care vor merge în tabără, urmând ca după clarificarea locurilor unde se fac taberele fiecare student să fie contactat personal de către Casele de Cultură ale Studenţilor.

Totodată, studenţii nu vor mai primi biletele în mâna, ci se vor prezenta direct la tabere cu un act de identitate”, se arată într-un comunicat al Alianţei Naţionale a Organizaţiilor Studenţeşti din România.

Citit 559 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.