Unde vă puteţi înmormânta prietenii necuvântători

Unde vă puteţi înmormânta prietenii necuvântători
Evaluaţi acest articol
(20 voturi)

Bun-găsit, dragi iubitori de animale! Astăzi vom aborda un subiect dureros pentru cei care au trăit experienţa despărţirii definitive de prietenul necuvântător, dar cât se poate de real şi de util. Unde vă puteţi îngropa animalul de companie.

Pentru stăpânii adevăraţi, nu a fost niciodată „doar un câine”, „doar o pisică” sau „doar un papagal”. A fost un veritabil membru al familiei sau un prieten drag. Tocmai de aceea, problemele lui de sănătate sau pierderea lui ne afectează profund. Iar una dintre poverile care se adaugă durerii apăsătoare că animalul a părăsit această lume este unde îl îngropăm.

Cei care locuiesc la casă pot găsi, în grădină sau curte, un loc în care prietenul să-şi doarmă somnul de veci. Dar pentru persoanele care locuiesc la bloc nu este atât de uşor. Iar variantele înmormântării în curtea blocului, într-un parc ori pe terenurile de la marginea oraşului nu sunt chiar cele mai fericite.

Conform legii, puteți îngropa orice animal de companie numai cu ajutorul firmelor care au permisiunea legală de-a face acest lucru, în caz contrar încălcaţi normele veterinare și sanitare, dar şi prevederi referitoare la bunăstarea populației.

Fireşte, o simplă căutare pe internet vă poate oferi date despre cele mai apropiate cimitire dedicate animalelor de companie. Iar cel mai nou spaţiu de acest fel tocmai a fost deschis în judeţul Braşov, la intrarea în Codlea, pe DN1. Cimitirul oferă servicii de înhumare pentru toate animalele de companie.

După cum explică administratorii în pagina de Facebook dedicată acestui spaţiu, în cadrul cimitirului sunt parcele pentru diverse specii de animale în funcţie de talia şi de rasa acestora, fie că e vorba de câini, pisici, papagali, hamsteri, broaşte ţestoase etc. Există un depozit frigorific special amenajat pentru a putea păstra animalul până la momentul înhumării, dar şi o cameră special amenajată unde stăpânul să-şi poată lua rămas-bun înainte de înmormântare.

Potrivit presei braşovene, prețul unui loc de veci pornește de la 150 de lei, la care se adaugă și costurile pentru înhumare care încep de la 550 de lei. Reprezentanții cimitirului spun că oferă și sicrie, în funcție de mărimea necuvântătoarelor, dar și locuri de veci VIP.

„E în firea lucrurilor și în firea vieții ca ceea ce are început să aibă și sfârșit. Și animăluțele noastre dragi, adevărați membri cu drepturi egale ai familiei, dispar din viețile noastre, lăsând uneori goluri ireparabile și regrete. Cu toate acestea rămân amintirile. Amintirile unei vieți fericite, împlinite, amintirile unei prietenii sincere și dezinteresate”, spune administratorul cimitirului.

Iar sfatul valabil pentru cei care au pierdut pe cineva drag, cu patru picioare sau cu două, este acelaşi: „Încercați să vă amintiți nu momentul morții sale, ci situațiile pline de bucurie și veselie pe care le-ați trăit împreună…”

Citit 5603 ori Ultima modificare Vineri, 04 Noiembrie 2022 11:28

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.