Ce sume se vor regăsi anul viitor pe taloanele de pensii ale românilor cu venituri mici. Şeful Casei de Pensii a venit cu explicații

Ce sume se vor regăsi anul viitor pe taloanele de pensii ale românilor cu venituri mici. Şeful Casei de Pensii a venit cu explicații
Evaluaţi acest articol
(5 voturi)

Șeful Casei Naționale de Pensii Publice (CNPP), Daniel Baciu, a venit cu detalii, pentru evz.ro, despre ajutoarele de care românii vor beneficia în următoarea perioadă şi a explicat şi cum se face majorarea pensiilor mici, de la 1 ianuarie 2023. El a susținut că ajutoarele pentru cei cu venituri mici vor fi virate odată cu pensia, iar sumele de bani vor tipărite pe cupoanele de pensie.

Cum vor fi acordate ajutoarele sociale pentru pensionari

"Acest ajutor financiar va fi primit odată cu plata pensiei. Va fi evidențiat distinct pe cuponul de pensie. După ce se aplică această majorare de 12,5 la sută, se acorda și acel ajutor, conform pensiei majorate. După ce va apărea actul normativ în Monitorul Oficial, trebuie să implementăm aceste noi valori în bazele de date, astfel încât în timp util să reușim să tipărim aproape cele cinci milioane de taloane cu noile valori", a explicat Daniel Baciu.

"2,3 milioane de pensionari vor primi 1.000 de lei, cei ce vor beneficia de 800 de lei sunt 950.000, iar 1,2 milioane vor primi un ajutor de 600 de lei. Știu că toată lumea spune că ar vrea mai mult, că ar trebui mai mult, dar până la urmă aceste creșteri trebuie să fie sustenabile și să se găsească venituri în bugetul asigurărilor sociale de stat", a mai adăugat acesta, potrivit romaniatv.net.

Zilele trecute a fost luată decizia mult așteptată de români de majorare a pensiilor. Punctul de pensie va fi majorat cu 12,5 la sută, procentajul de majorare fiind stabilit după îndelungi discuții și negocieri. Noua valoare a punctului de pensie va fi de 1.784 de lei.

 

Citit 2651 ori Ultima modificare Luni, 28 Noiembrie 2022 09:31

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.