Ultimul colocviu din acest an al navaliștilor gălățeni

Ultimul colocviu din acest an al navaliștilor gălățeni
Evaluaţi acest articol
(5 voturi)

Vineri, 9 decembrie, începând cu ora 12,00, în Sala "Mihai Eminescu" a Bibliotecii "V.A. Urechia" va avea loc ediția cu numărul 95, ultima din acest an, a Colocviilor Constructorilor de Nave. Ca de fiecare dată, evenimentul este organizat de Asociația ANCONAV, Facultatea de Arhitectură Navală din cadrul Universității "Dunărea de Jos", Asociația Arhitecților Navali și Asociația Generală a Inginerilor din România (AGIR) - Sucursala Galați.

Invitatul colocviului de vineri este inginerul Panait Buricea, un specialist a cărui carieră, începută în 1960, a fost legată exclusiv de sudarea structurilor navale, timp de peste jumătate de veac. A lucrat în Șantierul Naval din Galați ca sudor, maistru, inginer, șef de secție, până la ieșirea la pensie, în anul 2000. Apoi a început o nouă perioadă activă, în mare parte în Olanda, la firmele Euro Ship Building și la Neptune Shipyards.

Colocviul va fi deschis de ing. Valentin Popescu, fost director tehnic al Șantierului Naval Damen Galați, care va descrie contextul în care a evoluat profesional invitatul, în cadrul acestui șantier. Apoi ing. Buricea va prezenta treptele sale profesionale, proiectele deosebite în care a fost implicat, evoluția tehnologiilor de sudare, oamenii importanți cu care a colaborat și experiența sa olandeză. Ambianța vizuală va fi completată cu imagini ale navelor din portofoliul șantierului gălățean, precum și din arhiva  personală a lui Panait Buricea.

Citit 1201 ori Ultima modificare Vineri, 09 Decembrie 2022 07:37

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.