Oamenii simpli, despre semnificaţia Bobotezei

Oamenii simpli, despre semnificaţia Bobotezei
Evaluaţi acest articol
(6 voturi)

Botezul Domnului este un eveniment care îi reuneşte pe gălățeni la slujba de pe faleză. Oamenii sărbătoresc momentul în care Mântuitorul a fost botezat în apele Iordanului de către Sf. Ioan Botezătorul. I-am întrebat pe câţiva dintre cei prezenţi despre semnificaţia evenimentului.

Ion, 62 de ani: "Părerea mea este că sfințirea apei este o taină mare. Cred că reprezintă curățarea apei de cele văzute și nevăzute. E o sărbătoare importantă pentru noi."

Vasile, 70 de ani: "E o sărbătoare mare și cel care va prinde crucea va fi norocos tot anul. Totuși, e frig afară și e cam riscant să te arunci după cruce, dar așa e obiceiul și în fiecare an se găsesc oameni să sară."

Nicolae, 57 de ani: "De când sunt eu există tradiția asta, ba cred că e chiar mai de mult. Nu am văzut până acum așa de multă lume, e ciudat acum și cu gripa asta, dar încercăm să trecem peste toate."

Rareș Budeanu

Citește și Mii de credincioși gălăţeni au participat la slujba de Bobotează

Citit 978 ori Ultima modificare Vineri, 06 Ianuarie 2023 18:12

1 comentariu

  • postat de BNR
    Vineri, 06 Ianuarie 2023 22:56
    5.13.207.***
    Întrebare pt dl, Ion de 62 ani, parerelologul....Prin curățarea apei de cele vazute, se referă la curățarea apei de toate deșeurile mejere, peturi, dejecții și ce-o mai fi prin apa?....prin cele nevăzute ce-a vrut sa spună? Să-mi explice și mie taina asta mare... Dar dacă e taină, cred ca nu va spun
    0
    0

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.