Congresul învăţătorilor, la Constanţa

Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

În perioada 27-31 august 2010, la Constanţa, are loc al XXXI-lea Congres al Asociaţiei Generale a Învăţătorilor din românia (AGIRo) şi al Cadrelor Didactice Române de peste Hotare. Manifestarea se desfăşoară la exact un veac după cel de-al treilea Congres AGIRo, care a avut loc în 1910, tot la Constanţa.

Orice învăţător, educatoare sau profesor poate participa la acest forum care îşi propune dezbaterea problemelor educaţiei, dezvoltarea profesională prin cursurile de formare susţinute de personalităţi din domeniul ştiinţelor educaţiei şi constituirea departamentelor şi echipelor pentru diferitele proiecte educaţionale.

Organizatorii mizează pe prezenţa unor înalţi oficiali, la ediţiile trecute fiind prezenţi preşedintele României, ministrul Educaţiei, preşedintele Academiei Române, foşti miniştri ai educaţiei, parlamentari, europarlamentari, reprezentanţi ai autorităţilor locale, personalităţi ale vieţii publice şi din domeniul culturii, rectori, inspectori şcolari, lideri sindicali.

Contra a 55 de lei de persoană pe zi, participanţilor li se asigură cazare şi trei mese pe zi. Înscrierile se pot face la adresa de mail a preşedintelui AGIRo, Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea..

Învăţământul privat

Acreditarea sau autorizaţia la vedere

Într-un comunicat de presă, Agenţia Română de Asigurare a Calităţii în Învăţământul Preuniversitar (ARACIP) le atrage atenţia părinţilor şi elevilor asupra legalităţii funcţionării instituţiilor particulare de învăţământ. ARACIP le reaminteşte că funcţionarea legală a unei unităţi de învăţământ preuniversitar, de la grădiniţe la şcoli postliceale, inclusiv, este dovedită pe baza actului de autorizare sau de acreditare, reprezentat de ordinul ministrului educaţiei privind autorizarea sau acreditarea. Conducerea

Agenţiei recomandă tuturor beneficiarilor direcţi şi indirecţi să solicite, la înscrierea într-o unitate de învăţământ, documentul care atestă funcţionarea legală a acesteia.

Conform datelor de pe siteul Inspectoratului Şcolar Judeţean Galaţi, în anul şcolar trecut au funcţionat, în regim privat, pe baza acreditării sau a autorizaţiei, şapte grădiniţe, o şcoală primară (la Matca), trei licee şi patru şcoli postliceale.

Citit 605 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.