„Muzica pentru copii în filmul românesc”

„Muzica pentru copii în filmul românesc”
Evaluaţi acest articol
(2 voturi)

Duminică, 22 ianuarie, de la ora 18,30, la Teatrul Național de Operă și Operetă ”Nae Leonard” Galați, puteți asculta și vedea un concert cu totul special, potrivit pentru toate vârstele - ”Muzica pentru copii în filmul românesc”. Concertul este susținut de Corul de copii și tineret al Patriarhiei Române ”Symbol - Jean Lupu”, alături de orchestra simfonică a teatrului, sub bagheta dirijorală a maestrului Eugen Dan Drăgoi.

Înființat în anul 1990 de către profesorul-diacon Jean Lupu, Corul ”Symbol” este prima formație corală de copii care a susținut concerte pe marile scene ale țării și care își însușește repertoriul prin descifrarea partiturilor. De asemenea, de-a lungul timpului, a reprezentat țara noastră cu talent și dăruire la diferite festivaluri și concursuri din străinătate, fiind apreciat de importante jurii de specialitate, și a susținut turnee în întreaga lume. Corul ”Symbol” aduce o notă de unicitate în peisajul muzicii corale românești și contribuie la popularizarea creației corale naționale, fiind nominalizat la „Premiile Industriei Muzicale Românești”, alături de artiști profesioniști precum: Ion Vidu, Dan Iordăchescu și Corul "Madrigal".

Fondatorul acestui cor este Jean Lupu, iar în semn de respect, din anul 2021, formația poartă numele Corul de Copii și Tineret ”Symbol - Jean Lupu”. Directorul și dirijorul actual al acestui ansamblu este conf. univ. dr. Luminița Guțanu Stoian, prima femeie dirijor al Coralei Patriarhiei Române. Câștigătoare a Premiului Special „Cel mai bun dirijor” și a titlului onorific de „Ambasador Emerit al Spiritualității Românești Contemporane”, activitatea artistică a Luminiței Guțanu Stoian a fost apreciată și recunoscută la nivel național și internațional.

Din dorința de a readuce publicului meloman îndrăgitele fragmente muzicale ale filmelor „Veronica” și „Mama”, Corul ”Symbol - Jean Lupu” susține, încă de la finalul anului 2022, un turneu național cu lucrări orchestrate special pentru acest proiect, în colaborare cu maeștrii Eugen Dan Drăgoi și Ioan Dobrinescu. Solistele serii vor fi: Maria Cazacu, Maria Nistor, Iustina Ștefănescu/ Ana-Maria Serghie și Filoteea Chiriac.

Sunteți așteptați așadar să luați parte la un concert vocal-simfonic de excepție și să susțineți implicarea tinerelor talente în dezvoltarea culturală românească.

Biletele pot fi achiziționate de la casieria teatrului sau online, accesând platforma BLT.ro, la prețul de 21,6 lei.

Citit 6815 ori Ultima modificare Sâmbătă, 21 Ianuarie 2023 14:34

Mai multe din această categorie:

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.