Simpozion studențesc sub semnul Sfinților Trei Ierarhi

Simpozion studențesc sub semnul Sfinților Trei Ierarhi
Foto. Arhiepiscopia Dunării de Jos
Evaluaţi acest articol
(2 voturi)

Departamentul Teologic al Facultăţii de Istorie, Filosofie şi Teologie din cadrul Universităţii ”Dunărea de Jos” din Galaţi, prin Centrul de Cercetare Teologică şi Interdisciplinară ”Sfinţii Trei Ierarhi” şi Cercul de Liturgică şi Patristică, a organizat recent simpozionul studenţesc ”Teologia ca imn închinat Preasfintei Treimi, la Sfinţii Trei Ierarhi”.

Simpozionul s-a desfășurat în prezenţa Înaltpreasfinţitului Părinte Arhiepiscop Casian, în Aula „Episcop Melchisedec Ştefănescu“ din incinta Facultăţii de Istorie, Filosofie şi Teologie şi a reunit laolată, inclusiv prin intermediul unei platforme de comunicare on-line, cadre didactice universitare de la specializările Istorie, Filosofie şi Teologie, masteranzi, studenţi, oameni de cultură şi preoţi.

”În cuvântul adresat celor prezenţi, chiriarhul Dunării de Jos a arătat că Sfinţii Trei Ierarhi sunt exemple pentru prietenia dintre tineri şi de la ei avem răspunsuri adecvate pentru provocările lumii contemporane. De asemenea, Înaltpreasfinţia Sa a precizat că aceşti sfinţi sunt modele care rămân veşnice şi pilde de urmat de către studenţii şi profesorii şcolilor teologice, dar şi de clericii şi credincioşii noştri”, se arată într-un comunicat al Arhiepiscopiei Dunării de Jos.

În partea a doua a simpozionului, profesorii invitaţi au dezbătut prin lucrările prezentate aspecte importante din teologia Sfinţilor Ierarhi, cinstiţi în aceste zile în Biserica Ortodoxă.

În cadrul evenimentului au fost prezentate o expoziţie de carte bisericească şi o colecţie cu titluri din opera Sfinților Trei Ierarhi, publicate în ultimii ani în limba română.

 

Citit 637 ori Ultima modificare Miercuri, 01 Februarie 2023 00:18

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.