Hram la Biserica „Sfinții Trei Ierarhi” din cartierul Mazepa II

Hram la Biserica „Sfinții Trei Ierarhi” din cartierul Mazepa II
Foto: Arhiepiscopia Dunării de Jos
Evaluaţi acest articol
(12 voturi)

Parohia „Sfinţii Trei Ierarhi” din cartierul gălăţean Mazepa II și-a cinstit luni, 30 ianuarie, ocrotitorii spirituali. Parohia ocrotită de Sfinţii Trei Ierarhi este una din cele mai dinamice parohii gălăţene, implicate atât în programe educaţionale pentru tineri, cât şi în proiecte filantropice îndreptate către vârstnici şi alte categorii sociale defavorizate.

Manifestările pastoral-misionare prilejuite de prăznuirea Sfinţilor Trei Ierarhi, Vasile cel Mare, Grigorie Teologul şi Ioan Gură de Aur au debutat la această parohie încă din ajun, cu slujba Vecerniei cu Litie, săvârşită de un sobor de preoți din municipiul Galați.

În ziua hramului, Sfânta Liturghie a fost oficiată de Înaltpreasfinţitul Părinte Casian, Arhiepiscopul Dunării de Jos, împreună cu un sobor de preoţi şi diaconi, în prezenţa credincioşilor veniţi în număr mare la această biserică din centrul oraşului Galaţi, pentru a se ruga celor trei sfinţi luminători ai creştinătăţii.

”La slujbă au participat oameni de cultură, profesori şi alţi ostenitori care sprijină activităţile desfăşurate cu multă implicare, dar şi elevi de la câteva şcoli din municipiul Galaţi, cu care parohia are încheiate parteneriate pentru organizarea şi desfăşurarea de programe educaționale, culturale și social-filantropice.

În cuvântul de învăţătură, ierarhul Dunării de Jos a vorbit despre viaţa aleasă, activitatea deosebită şi moştenirea valoroasă lăsată creştinilor de Sfinţii Trei Ierarhi.

După Sfânta Liturghie, în contextul anului omagial 2023 şi în semn de binecuvântare şi recunoştinţă pentru activitatea desfăşurată de-a lungul timpului la această parohie, preotul pensionar Petrică Gheorghe, cu peste 45 de ani de slujire preoţească neîntreruptă şi patru vârstnici cu activitate profesională deosebită şi vrednici credincioşi, au primit diplome de apreciere din partea Înaltpreasfinţitului Părinte Casian”, se precizează într-un comunicat de presă al Arhiepiscopiei Dunării de Jos.

În continuare, în cadrul programelor parohiale „O şansă pentru tinerii noştri!“ şi ”Bunicii mei”, ierarhul locului a oferit diplome, cărţi de zidire sufletească, iconiţe și alte daruri unui număr de 15 elevi de la Colegiul Naţional ”Mihail Kogălniceanu” şi de la Şcoala Nr. 28 ”Mihai Eminescu” din Galaţi, atât pentru rezultatele remarcabile obţinute la învăţătură, cât şi pentru implicarea lor în activităţile educaţional-catehetice şi social-misionare ale parohiei”, se arată într-un comunicat de presă al Arhiepiscopiei Dunării de Jos.

Înaltpreasfinţia Sa a ținut să viziteze și să aprecieze și activitatea grădiniței care funcţionează de trei ani în fosta casă parohială din curtea bisericii, dar și Aşezământului social-filantropic din cadrul parohiei.

De asemenea, mai trebuie spus că, în zilele premergătoare hramului, 30 de copii orfani din cadrul caselor de copii ”Floare de Colţ”, ”Tudor” şi ”Ştefan” din Galaţi au primit masa de prânz. De dragostea şi dărnicia acestei parohii, în cadrul programului parohial ”Cinsteşte pe bătrâni!”, 25 de familii de vârstnici din comunitatea parohială, precum şi 20 de persoane asistate în cadrul Fundaţiei de Sprijin a Vârstnicilor ”Casa Speranţei” din Galaţi au primit pachete cu alimente şi alte daruri.

 

Citit 2090 ori Ultima modificare Marți, 31 Ianuarie 2023 18:40

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.