O nouă ediție a lucrării „Medicină internă”, de dr. Leonard D. Domnișoru

O nouă ediție a lucrării „Medicină internă”, de dr. Leonard D. Domnișoru
Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

Volumul ”Medicină internă”, tratat ajuns deja la cea de-a treia ediție, scris de medicul gălățean dr. Leonard D. Domnișoru, a fost publicat, la sfârșitul anului trecut, de Editura ”Gr. T. Popa” a Universității de Medicină și Farmacie din Iași.

Lucrarea, care însumează peste 700 de pagini, reprezintă un ghid diagnostic și terapeutic destinat în special studenților mediciniști și medicilor care deja profesează. Cea mai recentă ediție conține noi adăugiri, precum și informații actualizate conform cu ultimele descoperiri în disciplina medicinei interne.

”Este o lucrare bine gândită, actuală și necesară. Cele 11 capitole pe care le cuprinde demonstrează sinteza realizată, învingerea dificultății scrierii de tratate în domenii nelimitate ca obiect de studiu, cum este medicina internă. Comentariul nostru are intenția de a atrage atenția celor interesați asupra faptului că domnul doctor Leonard D. Domnișoru a scris o carte completă și didactic ireproșabilă”, se arată în prefața semnată de prof. dr. Ion Hurjui, cadru didactic la UMF Iași.

Pe lângă informațiile cu caracter medical, volumul conține și un număr însemnat de citate din marii maeștri ai medicinei clasice și moderne, fapt ce arată orizontul cultural vast al autorului.

Născut pe 25 decembrie 1932, dr. Leonard D. Domnișoru este unul dintre cei mai apreciați specialiști în domeniul medicinei interne. Compendiile și tratatele de profil publicate de-a lungul timpului au ajutat la formarea a numeroase generații de medici români. Tratatele sale sunt apreciate de studenți mediciniști și de medici practicieni, deopotrivă. Are peste 120 de lucrări științifice comunicate sau publicate în reviste, dintre care 22 sunt indexate.

Citit 608 ori Ultima modificare Duminică, 12 Februarie 2023 04:11

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.